20.05.2022-08:30 (Son Güncelleme:14.06.2023-18:02)


1

Servet Yayla, 100 yaşında vefat eden dedesi İdris Öztürk'e ait günlüğü buldu. Günlüğü bulan Yayla, içindeki notları okuyunca dedesinin anneannesi Mürvet'e olan aşkına bir kez daha tanık oldu.



2

Yayla, dedesinin anneannesinin ölümünden 1 yıl sonra hastalandığını söyledi. Özellikle dedesinin anneannesinin ölümü ile ilgili yazdıkları okuyanlara duygu dolu anlar yaşattı.



3

Dedesinden önce anneannesinin öldüğünü belirten Yayla, bu ölüm ile dedesinin yıkıldığını da anlattı. Anneannesinin ölümünden 1 yıl sonra dedesinin de hastalandığını sözlerine ekledi. Yayla, dedesinin günlüğü nasıl bulduğunu da şu sözlerle anlattı, "Her ikisinin yokluğunda geçen ilk Ramazan Bayramı sabahında, dedemin odasındaki sandığın üzerinde bir defter buldum. Hastalıkların pençesinde geçen o günleri, birbirlerine olan aşklarını ve hatta çok sevdiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a dair not bile vardı içinde. Sonra onu anneme verdim. Annem o defteri okumaya başlayınca gözyaşlarını tutamadı. Dedem en son 7 Aralık 2015 tarihinde günlüğüne son kelimeleri yazmış. Ondan sonrasını yazmamış. O tarihten sonra da hastalandı ve pankreas kanseri oldu. Ardından da anneannemin ölümünden 2 yıl sonra da dedemi pankreas kanserinden kaybettik."



4

İdris Öztürk'ün günlüğüne gün gün ne olduğunu ve ne hissettiğini yazdığı günlüğü, okuyanlara duygusal anlar yaşattı. Özellikle yaşlı adamın çok sevdiği eşi Mürvet ve hastalığı ile ilgili notlar almış günlüğüne. Özellikle eşi Mürvet ve ölümü hakkında gün gün bu notları tutmuş; 21.10.2015: Mürvet fakültede. Saat 4’te telefonda konuştuk. Yemesini istedim. Benden turşu istedi. Başka şey iste dedim. O kolay. Sana yazarım bir tanem. Ah yaşlılık! Her birimiz bir yerde. Kahroluyorum. Körpe Mürvet’im. Her birimiz bir yerde. Keşke köyde olsaydın da birbirimize doya doya baksaydık. Temiz körpem. Dayanamıyorum yavrum. Ne kadar zor ayrılık.



5

23.10.2015: Yandım yavrum. Yandım. Direncim tükendi. Sana sabaha kadar dua ettim. Yaradan kabul etsin. Uyku tutmuyor gözlerimi. Bugün Cuma. Allah’ım sana sonsuz şifalar versin. Bir tanem. Dünyam karardı. Allah’ım. Gecelerim gündüze döndü. Yandım. Yandım. Ciğerim kül oldu. Dünyam karardı. Sabır Rabbim.



6

02.11.2015 Pazartesi: Mürvet’imin ölüm tarihi. İkindi namazına müteakip defin edildi. Dünyam göçtü. Mekanı cennet olsun Rabbim. Bir tanem.



7

03.12.2015 Çarşamba: İstanbul’dayız hamdolsun Yaradan’a yeniden. Eski hatıralarım yenilendi. Dünyam yine göçtü. Çok zor Allah’ım bu hatıra. 07.12.2015 Cumartesi: Mevlüt yapıldı. İstanbul’dayız. Geceler gündüz olmuyor. Allah’ım sabır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR