Erol Mütercimler İçin Hapis Cezası

Haliç Üniversitesi öğretim mensubu Dr. Erol Mütercimler ile ilgili İmam Hatip Lisesi mezunları ile ilgili bir TV programında kullandığı ifadeler sebebiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonlandı.

23.09.2020-11:30 - (Son Güncelleme: 23.09.2020-12:12) Erol Mütercimler İçin Hapis Cezası

Savcılık, Erol Mütercimler’in ‘Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama’ kabahatinden 1,5 seneye kadar hapis cezası verilmesini istedi.

EROL MÜTERCİMLER HANGİ İFADELERİ KULLANMIŞTI?

Eylül ayının başında katıldığı televizyon programında Saynur Tezel'in moderatörlüğünde yapılan programa İsmail Saymaz, Erol Mütercimler, Müfid Yüksel ve Hayri Kırbaşoğlu konuk olarak katılmıştı.

Haliç Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Erol Mütercimler, yazar Müfid Yüksel ile girdiği tartışma esnasında sesini yükselterek imam hatip mezunlarıyla alakalı çirkin ifadeler kullandı.

Müfid Yüksel, 'Saint Joseph, Saint Michel, Saint Benol kimlerin kurduğu okullar, bizim papazların kurduğu okullar' ifadesini kullanırken, Mütercimler,'Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor, sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız' şeklinde haddini aşan ifadeler kullandı.

ÖZÜR DİLEDİ

Haddini aşan ifadelerinin ardından Mütercimler tüm tepkileri üzerine toplamasının ardından Halk TV'de Gürkan Hacır'ın sunduğu Şimdiki Zaman Siyaset programına katılan Mütercimler kullandığı sözleriyle ilgili şu ifadelerle özür diledi:

'O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal