Yeni Evlenecek Çiftlere 55 Bin TL!

Yeni evlenecek kişilerin imdadına iki hesap yetişecek. Çeyiz hesabına devlet katkısı yeni yasa ile yüzde 50 yükseltilerek 7500 lira olacak.

17.02.2018-12:05 - (Son Güncelleme: 17.02.2018-14:39) Yeni Evlenecek Çiftlere 55 Bin TL!

Yeni evlenecek kişilerin imdadına iki hesap yetişecek. Çeyiz hesabına devlet katkısı yeni yasa ile yüzde 50 yükseltilerek 7500 lira olacak. Konut hesabındaki 15 bin TL’lik devlet katkısı ise en fazla 20 bin lira şeklinde yükseltilecek. Eşler, her iki destekten ayrı ayrı faydalanıp toplamda 55 bin lira hibe kolaylığından yararlanabilecek.

Konut hesabı'' açıp asgari 3 sene hesaba düzenli ödeme gerçekleştiren vatandaşlara, konut alım tarihindeki birikimin yüzde 25’ine kadar devlet katkısı verilecek. Devlet katkısında üst limit 20 bin liraya yükselecek. Zamlı tarife Mart itibarıyla uygulamaya geçecek. Söz konusu hesap, bankaların şubelerinde TL şeklinden mevduat veya katılım fonu (faizsiz) hesabı olarak açılabilecek. Ödemeler aylık veya üç aylık olarak gerçekleşecek.

İKİ DEFA ÇEKİM HAKKI

Düzenli aylık yatırımlara yönelik alt sınır 250 lira, üst sınır 2500 lira. Hesapta biriken paradan senede 2 defa çekim yapılabiliyor. Elde edilen bilgilere göre, ayrıca, bu bünyede alınacak konutların tapu harcında indirim uygulanması, daha düşük kredi faizi imkanı da sağlayacak.

ÇEYİZ YARDIMI

Evlilik hazırlığında olanlar bankalarda mevduat hesabı veya ‘katılım fonu’ (faizsiz) hesabı açtırabiliyor. 18 yaşından küçükler adına veli ya da vasileri tarafından çeyiz hesabı açılabiliyor.

ÇİFTLER AYRI AYRI FAYDALANABİLECEK

Her ay düzenli olarak ödeme gerçekleştiriliyor. Hesabı açarken 15 bin liraya kadar toplu ödeme yapılabiliyor. Parasını hesapta 3 sene tutana 5 bin liraya kadar devlet desteği sağlanıyor. Çeyiz desteğine devlet katkısı yüzde 20’den yüzde 25’e yükselecek. Bu şekilde 5 bin lira olan azami katkı tutarı yüzde 50 yükselmeyle 7500 liraya çıkacak. Çiftler her iki destekten de ayrı ayrı faydalanıp toplamda 55 bin lira hibe alabilecek.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal