Cilt Lekeleri İçin Krem

Cildinizde güneş, hamilelik, doğum kontrol hapları, akneler gibi farklı nedenlere bağlı olarak koyu renk lekelenmeler meydana gelebilir. Size önereceğimiz tariflerle bu sorundan kurtulabilirsiniz.

31.03.2018-17:02 - (Son Güncelleme: 21.05.2021-18:44)

Cildinizde güneş, hamilelik, doğum kontrol hapları, akneler gibi farklı nedenlere bağlı olarak koyu renk lekelenmeler meydana gelebilir. Ciltte meydana gelen bu lekeler özellikle kadınlar için oldukça can sıkıcı bir durumdur.

Ciltteki lekelenmeleri yok etmek için en iyi yöntem lekeye neden olan durumları ortadan kaldırmaktır. Bu sebepten beslenmenize dikkat etmeli, tütün gibi kötü alışkanlıkları bırakmalı, güneşten korunmalı, güneş ışığı radyasyonunun fazla olduğu vakitlerde güneşlenmemelisiniz.

Cilt güzelliği için oldukça önemli bir nokta olan cilt lekeleri dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Cilt lekeleri dikkat edilmezse geri dönüşü olmayan uzun süreli kalıcı bir lekelere dönüşebilir. Cilt lekelerine zamanında müdahale edilmezse ilerleyen zamanlarda kurtulmak daha da zorlaşacaktır. 

Cilt lekelerinin oluşmaması için önceden önlem olmak daha doğru olacaktır. Cilt lekelerini önlemek için daha oluşmadan cildinize gerekli özeni göstermelisiniz. Cilt lekesini önlemek için en çok dikkat edilmesi gereken nokta güneş kreminin düzenli olarak sürülmesi olmalıdır. Güneşi zararlı etkilerine karşı cildi güneş ışınlarından korumalısınız. 

Ancak yine de cilt lekeleri oluştuysa doğal yollardan korumak en sağlıklı olacaktır. Zararlı kimyasalların etkisinden korunmak istiyorsanız sizde doğal yöntemlerin gücünden faydalanın. 

Tavsiye edeceğimiz tarifler yapılması son derece basit olduğu gibi cildinize zararlı malzemeleri içermeme avantajını da veriyor. Hangisinin cildinize daha etkili olduğunu anlamak için birkaçını deneyebilirsiniz.

BEYAZLATICI KREM

İçerdiği doğal beyazlatıcı maddeler vasıtası ile özellikle koyu renkteki lekeler için etkili bir kremdir.

- Birkaç damla oksijenli su

- İki çorba kaşığı süttozu

- Birkaç damla bitkisel gliserin

- Birkaç damla limon suyu

Malzemeleri yağlı bir krem elde edene kadar iyice karıştırın. Gece yatmadan önce yüzünüze uygulayın ve sabah kalkınca suyla yıkayın.

YULAF VE LİMONLU KREM

Bu krem sayesinde sadece lekelerden kurtarmayacak , yulafın besleyici özelliğiyle limonun temizleyici ve arındırıcı özelliğinden de faydalanacaksınız.

- 1/4 çorba kaşığı çok ince öğütülmüş yulaf

- 1/4 litre su

- Bir çay kaşığı limon suyu

Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. Bir hafta kadar her gün kullanın. 15 dakika bekledikten sonra temizleyebilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal