Sibirya Soğuklarına Dikkat

Meteoroloji Genel Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya’dan gelen yüksek basıncın hakimiyeti altına girdi.

12.12.2017-08:43 - (Son Güncelleme: 12.12.2017-14:35)

Meteoroloji Genel Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Sibirya’dan gelen yüksek basıncın hakimiyeti altına girdi, dondurucu soğuklar hayatı felç etti. Ardahan'ın Göle ilçesine bağlı Yavuzlar köyü, sıfırın atlında 26.3 derece ile Türkiye'nin en soğuk yerleşim yeri oldu. Termometreler, yine sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da gece saatlerinde 25 gündüz ise 8 dereceyi gösterdi.

Erzurum kent merkezinde aralıklarla kar yağışı kendini gösterirken, bazı araçların akaryakıt depoları dondu. Öte yandan kırağıyla beraber kartpostallık görüntüler de ortaya çıktı.

Meteoroloji uzmanları, Sibirya soğuklarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini ifade etti. Uzmanlar, bölge genelinde sabahın ilk vakitlerinde ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile beraber yer yer pus ve sis beklendiğini ifade etti. Meteoroloji, buzlanma ve don ile görüş mesafesinde azalmanın ulaşımda aksamalara sebep olacağını açıklayarak, yetkilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

İSKİ UYARDI!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi tarafından, kar yağışının beklendiği İstanbul'da hava sıcaklıklarının fark edilir derecede düşeceği ifade edilerek vatandaşların sayaçları donmaya karşı korumaları konusunda uyarılar yapıldı. İstanbul'da bugün gece saatleri ile birlikte karla karışık yağmurun etkili olacağı tahmin ediliyor. Meteoroloji’den söz konusu hava tahminleri ile ilgili uyarı üstüne yarı geliyor. Prof. Dr. Orhan Şen, "Uzun senelerden sonra ilk kez İstanbul'a Aralık ayının ilk haftasında kar yağacak. Bu yıl kar yağışının fazla olacağını tahmin etmiştik, öyle olacağa benziyor" ifadelerini kullandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), sayaçları donmaya karşı korumaları için İstanbullulara gerekli uyarıları yaptı. İSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, soğuk hava dalgasıyla beraber sıcaklıkların hissedilir derecede (8-16 derece) düşerek mevsim normallerinin altına ineceğinin tahmin edildiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal