Şehirde Büyük Deprem Paniği

Muğla'da gece saatlerinde 5.0 şiddetinde meydana gelen deprem herkesi korkuttu.

25.11.2017-09:14 - (Son Güncelleme: 25.11.2017-09:56)

Saat 00:49'da Muğla'nın Ula ilçesinde 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 5 km derinliğinde meydana geldi. Bu sallantıdan öncede geçtiğimiz günlerde Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından internet sitelerinde yapılan açıklamaya göre, saat 23.22'de merkezi Muğla'nın Ula ilçesi olan 5.0 şiddetinde deprem yaşandı. Yerin 5 km derinliğinde ortaya çıkan depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı olmazken, vatandaşlar büyük korku yaşadı. Kandilli ilk önce 5.3 olarak ifade ettiği depremde değerlerini revize ederek 5.0 olarak tekrar açıkladı.

AFAD: 5.0 ŞİDDETİNDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ula İlçesi'nin Arıcılar Mahallesi olarak belirlediği deprem, bugün saat 23.22'de yaşandı. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesi ile birlikte kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.

YARIM SAATTE 7 ARTÇI SARSINTI

Depremden sonra geçen yarım saatlik zamanda bölgede 1.8 ila 3.6 şiddetlerinde 7 artçı sarsıntı daha belirlendi. Meydana gelen depremde 2 ev hasar gördü. Ula ilçesi ve büyük korkuya neden olan depremin ardından, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi’nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği bildirildi.

EVLERİNE GİREMEDİLER

Deprem sonrasında halk evlerini boşalttı. Esnaf Melik Önder, depremle ilgili konuşmasında, işlettiği büfede otururken deprem olduğunu ifade ederek, "5-10 saniye sallandık ama çok şükür herhangi bir şey yok. Herkese geçmiş olsun." demişti.. Önder, deprem sırasında boş olan sokaklara, ilerleyen sürelerde haklın çıkmaya başladığını belirtmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal