CHP Belediyesi Tarihi Mirası Sobalı Eve Dönüştürdü

Edirne'de Osmanlı zamanından kalma 200 senelik Kevseç Balaban İzzet Efendi Çeşmesi eve çevrildi, bununla da kalınmadı tarihi mirasa soba bacası eklendi.

06.04.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 06.04.2018-12:44) CHP Belediyesi Tarihi Mirası Sobalı Eve Dönüştürdü

CHP'li Edirne Belediyesi'nin tarihi mirasa ilişkin ilgisizliği, tarihi eserlerin hiç edildiğini gün yüzüne çıkardı. Edirne'de Osmanlı zamanından kalma Medrese Alibey Mahallesi'nde yer alan 200 senelik Kevseç Balaban İzzet Efendi Çeşmesi'nin eve çevrildiği hatta tarihi mirasa soba bacası bile ilave edildiği belirlendi. Tarihi mirasa ilgi alaka gösterilmediğinden dert yanan insanlar da, tarihi ayıbın derhal düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Mahallede ikamet eden insanlar, geçmişte tarihi çeşmenin onarımı için lazım olan siyasi iradenin olmadığını belirtirken, şimdilerde ise, mirasın korunması, muhafazası, teşhiri ve yenilenmesinde ciddi sıkıntılar olduğunu ifade ettiler. Edirneli vatandaşlar, ‘Osmanlı zamanda çeşmelerin büyük önemi varmış. Neden? Çünkü herkes içeceği suyunu bu çeşmelerden taşırmış. O zamanlarda çeşme yaptırmak en önemli hayır işlerinden biriydi. Şimdi ise bu tarihi çeşmelerimiz ne hale geldi' açıklamasında bulundu.

CHP'li Edirne Belediyesi, tarihi vurdumduymazlığa ilişkin, 'Tarihi miraslar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün yetki ve sorumluluğu altındadır' açıklamasını yaptı. Konu ile alakalı Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ise, sorumluluğun CHP'li belediyede bulunduğunu söyleyerek, 'Tarihi çeşmeler vakıf kökenli olmalarına rağmen, şimdilerde belediye mülkiyetindedir. Bu çeşme de Edirne Belediyesi'nin mülkiyetindedir' ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal