Özel Harekatçı Alımı İçin O Şart Getirildi

TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL bünyesinde çıkarılan 676 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) maddeleri onaylandı.

01.02.2018-09:36 - (Son Güncelleme: 01.02.2018-09:31) Özel Harekatçı Alımı İçin O Şart Getirildi

TBMM Genel Kurulu’nda, OHAL bünyesinde çıkarılan 676 ve 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamelerin (KHK) maddeleri onaylandı.

KHK’lardan, diğer kanunlarda yer alan hükümler ile uygulama kabiliyeti kalmayan düzenlemeler önergelerle çıkarılarak, uyum düzenlemeleri gerçekleştirildi.

Bu bünyede özel harekât polis alımında KPSS şartını tekrar getiren değişikliklerin bazıları şu şekilde:

- Daha önce müdafinin mazeretli olarak gelmemesi veya duruşmayı terk etmesi durumunda duruşmaya devam edilmesi uygulamasından geri adım atıldı. Yeni düzenlemede avukatlar mazeret bildirdiklerinde duruşmaya devam edilmeyecek. Mazeretsiz olarak duruşmaya katılmaması veya terk etmesi durumunda duruşmaya devam edilebilecek.

- Pilotlarla beraber Milli Savunma Bakanlığı ve bağlı birimlerde personel ve askeri öğrenci temin faaliyetine ilişkin hizmetlerin yürütülmesi için emekli subay ve astsubaylar görev alacak.

- Yatırımı ve bölgesel kalkınmaya teşvik hedefiyle Hazineden sağlanacak kaynakla Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş. aracılığıyla sağlanacak desteklerden meydana gelen Cazibe Merkezleri Programı’na yönelik düzenleme oluşturuldu.

- TMSF’nin kayyum olarak atandığı şirketlerde, şirketin doğrudan veya dolaylı borçlarının ödenmesi için kefil olanların şahsi mal varlığı değerleri de göz önüne alınacak. Bu çerçevede kararnamenin yayımlandığı tarih itibarıyla başlatılmış olan takip ve tehsil işlemlerinde bu hüküm dikkate alınarak uygulama gerçekleştirilecek.

- Güvenlik korucuları ile beraber köy veya mahalle muhtarları ve belediye başkanlarına da bir adet silah taşıma hakkı veriliyor.

- Özel harekât polisi alımında KPSS şartı aranmamasına ilişkin düzenleme, 676 sayılı KHK’dan çıkarıldı. Bu şekilde özel harekât alımında KPSS şartı getirildi.

Son Dakika Yaşam Haberleri içn aşağıya doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal