Ölümden Korkanlara Büyük Müjde!

İnsanların en büyük korkularından biridir ölmek.Peki ya neden ölümden korkarız? Peki ya gerçek bir müslüman gibi yaşayanlar ölümden korkmalı mıdır? İşte yanıtı...

07.09.2017-15:21 - (Son Güncelleme: 07.09.2017-15:00)

İnsanların en büyük korkularından biridir ölmek. Peki ya neden ölümden korkarız? Ölüm gerçekten korkutucu mudur? Müslüman olmayan ve müslüman olarak yaşamayan insanların ölümden korkmaları normaldir ve ölümden korkmaları da gereklidir. 

ÖLÜM BİR SON DEĞİLDİR

Ölüm müslümanlar için bir son değil gerçek mutluluğun olduğu hayata açılan bir kapıdır. Bu dünyanın tüm sıkıntıların geride bırakıldığı sonsuz bir saadet yeri olan Cennet'e gitmek için bir vasıtadır.

KABİR AZABINDAN KORKMAYIN

Ölümle ilgili çekinilen durumlardan birisi de kabirdir. Kabir imanlı ve salih amel işleyen kişiler için cennet bahçelerinden bir bahçe olacaktır inşallah. Kabrimizi güzelleştirmek ve aydınlatmak için Peygamber efendimiz (s.a.v) bizlere yatsıdan sonra Tebareke(Mülk) ve Secde surelerini okumamızı tavsiye ediyor. İnşallah okuduğumuz bu sureler bizleri kabrimizde karşılayacak ve bizlere arkadaşlık edecekler.

ÖLÜM ANINDA ALLAH'A SIĞININ

Ölüm ile ilgili insanların en çok korktukları şeylerden biri de ölüm anıdır. Yani ölüm anındaki çekilecek sıkıntı. Ancak unutulmamalıdır ki insan ahiret ile ilgili tüm yaşayacaklarını kendi eliyle yaptığı gibi ölüm anında da sıkıntı çekecekse bu dünyadaki yaptıkları sebebiyledir. Müslüman kişi ölüm anında şeytanın onu kandırmasından sürekli Allah'a sığınması ve kolay bir ölüm için Allah'a dua etmelidir. Secde anında ölenlerin sayısı hiçte az değildir. Yeter ki istemesini bilelim.

ÖLÜMÜ BİR AYRILIK OLARAK GÖRMEYİN

Ölüm yakınlarımızdan ayrılık değil bilakis sevdiklerimizle ebedi beraberliğe açılan bir kapıdır. Kimileri bizden önce gider ebedi yurdumuza kimileri sonra. Bize düşen ölülerimizn arkalarından bolca dua etmek, sureler göndermek, kabirlerini ziyaret etmek ve Ahirette cennette birlikte olmak için Allah'a dua etmektedir.




DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal