Muğla'da Büyük Yangın! Hayvanların Halini Görenler Gözyaşlarına Boğuldu

Muğla'da çıkan orman yangını, Zeytinköy'ün felaketi oldu.

09.09.2017-12:20 - (Son Güncelleme: 09.09.2017-12:10)

Tatil beldesi Muğla'da çıkan orman yangunu, Zeytinköy'ün felaketi oldu. Ormanlık alanda başlayan büyük yangın, Zeytinköy için felaket oldu. Köyü saran alevler, geride tam bir afet manzarası bıraktı. Yangından kaçarak canlarını kurtaran köylülerin geride kalan hayvanları ise telef oldu. Köylüler bugün gördükleri manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Yangının kontrol altına alınmasının ardından köyüne gidenler, ahırlarda telef olan hayvanlarını buldular. Birçok inek ve eşek yanarakcan verdi.

Muğla'daki ormanları da yok eden yangın ancak bugün kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları sürerken ilk etapta 250 hektarlık alanın yok olduğu bilgisi verildi.

ZEYTİNKÖY YANDI: Yangın felaketini en acı şekilde deneyimleyen ise Zeytinköy oldu. Jandarma tam vaktinde köyü boşaltarak can kaybının önüne geçti. Ancak köylülerin evleri, eşyaları ve anıları küle döndü.

JANDARMA BAKIYOR: Evsiz kalan köylüler için jandarma karakol bahçesinde masa kurdu. Geceden beri karakolda kalan köylülere yemek dağıtıldı.

PSİKOLOJİ UZMANLARI GÖNDERİLDİ: Zeytinköyü halkının yaralarını sarmak kiçin Aile ve Sosyal Politikalar bakanlığı psikolog ve sosyologları da bölgeye gönderdi. Valilik de evsiz kalanlara çadır ve kontejnar kuracak.

KÖYÜN YARISI YANDI: Zeytinköy'de yangın bu sabah 10.30'da kontrol altına alındı. Yetkililer çalışmaya başlayınca vahim tablo ortaya çıktı. 61 evin tamamen yandığı bir çok evin hasar gördüğü rapor edildi.

Yangında 1500 arı kovanı küle dönerken eşekler ve inekler de yanarak telef oldu. Hayvanlarının durumunu gören köylüler çok üzgündü.

BİLANÇO: Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız Zeytinköy'ün yangın bilançosunu açıkladı : "Yangında en büyük tesellimiz; can kaybı olmaması. Yangında 61 ev tamamen yandı. İlk tespitlerimize göre 7 büyükbaş, 6 küçükbaş hayvan ve 3 eşek telef oldu. Bölgede arıcılık yapılıyor. 11 bin kovan bulunuyor. Bunlardan 1500 arı kovanı tamamen yandı."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal