Meteoroloji Uyardı, Kış Çetin Geçecek

Meteoroloji yurt genelinde kar uyarısında bulundu.

25.11.2017-09:00 - (Son Güncelleme: 25.11.2017-08:29)

Meteoroloji’den gelen son tahminlere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile bu akşam vakitlerinde Kayseri, Samsun, Ordu, Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Karadeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Artvin ile Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde (400 metre üzeri rakımı olan yerlerde) yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara ile iç bölgelerde yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Artarak ülke genelinde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen kar yağışlarının bu akşam ve gece saatlerinde etkisini yükselterek Artvin ile Rize'nin iç ve yüksek yerlerinde (400 metre üzeri rakımı olan yerlerde) yer yer yoğun kar yağışı (20-50 cm) şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, kuzeydoğusunun bu akşam ve gece saatlerinde çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) zamanla Muğla çevrelerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) zamanla Antalya'nın doğu çevrelerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde Kayseri çevrelerinin kısa süreli yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bartın, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların bu akşam ve gece saatlerinde Artvin ile Rize'nin iç ve yüksek kesimlerinde (400 metre üzeri rakımı olan yerlerde) yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars ve Ardahan çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal