Meteoroloji Uyardı! Çiçek Fırtınası Geliyor

Mimarlar Odası Birliği Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse çiçek fırtınası hakkında bilgi verdi. Ahmet Köse ''Çiçek fırtınasının yarın başlayarak iki gün süreceğini'' dile getirdi.

04.05.2017-09:54 - (Son Güncelleme: 04.05.2017-16:27) Meteoroloji Uyardı! Çiçek Fırtınası Geliyor

Mimarlar Odası Birliği Meteoroloji Mühendisi olan Ahmet Köse çiçek fırtınası hakkında açıklama yaptı. Ahmet Köse: ‘’Çiçek fırtınasının başlamış olduğu mevsimler yaz ve kış olarak ayrılır. Başlangıcı Hıdırellez hemen öncesi Mayıs ayına denk geldiğini söyledi.

ÇİÇEK FIRTINASI İLKBAHARDA OLUYOR

Ahmet Köse, çiçek fırtınasının ilkbaharda ağaçların yeşermesi ve çiçeklerin dökülmesi ile geleceğini söyleyerek bugünlerde rüzgarın biraz daha kuvvetleneceğini aktardı.

Mimarlar Odası Birliği Meteoroloji Mühendisi Ahmet Köse sözlerine şu şekilde devam etti: ''Bizim atalarımız yıllar boyunca belli zamanlarda oluşan olayları iyi gözlemleyip tespit etmişlerdir. Ve o dönemde olan olayları o isimleri çağrıştıracak şekilde isimlendirmişlerdir. Çiçek fırtınası da bahar ayında oluşan kuvvetli rüzgârın bir adıdır.''

Sıcaklığın az olduğu yerlerde çiçeklerin açması ile bu dönemin biteceğini söyleyen Ahmet Köse yapmış olduğu konuşmaya şunları ekledi:

''Özellikle bu mevsimde polenlerin döküldüğünü görmekteyiz. Ancak çiçek fırtınası olayı havanın açık olduğu günlerde polenlerin gezinmesi ile olur. Atalarımıza göre Çiçek fırtınasının başlangıcı Hıdırellez’in habercidir. 1 veya 2 sapma olsa da bu rüzgârlar bu zaman dilimi içinde şiddetini artırır. Hıdırellez ile birlikte yaz ayının sıcak günleri de artık yaşanmaya başlayacaktır.

Çiçek fırtınası Türkiye’de bilinen mevsimlik bayramlardan biridir. 6 Mayıs tarihinden 4 Kasım’a kadar devam eden sürenin Hızır Günleri ismiyle yaz mevsimini,8 Kasımdan 5 Mayıs’a kadar olan günlerde Kasım Günleri adıyla kış mevsimini oluşturur.''

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal