Meteoroloji Uyardı, Aman Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinde sıcaklıklar hissedilir dereceye kadar düşecek.

18.12.2017-09:01 - (Son Güncelleme: 18.12.2017-08:43)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Adıyaman, Adana, Mersin, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir ve Yozgat çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçmesi bekleniyor. Kıyılarda sağanak ve gök gürültülü sağanak, iç kesimlerde yağmur, gece vakitlerinde Edirne çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların sabah ve öğle saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde (Manavgat, Akseki, Gündoğmuş, İbradı ve Alanya), akşam sularında Kırıkkale, Çorum, Sinop ve Samsun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok şiddetli olması tahmin ediliyor. Rüzgarın Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde yer yer sis ve pus hadisesi ile beraber Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayının yaşanılacağı tahmin ediliyor

İSTANBUL'A KAR GELİYOR MU?

Vatandaşlar soğuk fırtına ve soğuk hava sebebiyle İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusunu merak ediyordu. Meteoroloji tarafından yapılan açıklamaya göre, parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece vakitlerinde Edirne çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçmesi bekleniyor.

Kuzeybatı bölgelerinde hissedilir derecede (4 ila 8 derece) düşeceği, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı bekleniyor.
Genellikle güney ve güneybatı (lodos), Marmara ile Batı Karadeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta şiddette, Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal