Hiçbir Hakkı Olmayan Dalitler'in Yaşamı

Hindistan'daki kast sistemine, dalitlerin yaşam şekillerine, hiçbir hakka sahip olamayan dalitlere galerimizden ulaşabilirsiniz.

13.01.2017-14:34 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hiçbir Hakkı Olmayan Dalitler'in Yaşamı

DALİTLER'İN ZORLU YAŞAMI

Hindistan'da kast sisteminin en alt tabakasında yer alan, sistemin dışında ve altında kabul edilen "Dalitler" denen dokunulmazların zorlu yaşamı görüntülendi. Dalitler, Nüfusun yüzde 16'sını oluşturuyorlar ve hiçbir hakları yok. Sistemin tümüyle dışında ve altında kabul edilen 200 milyon kadar Hintli var ki, bunlara dalit deniyor. 

DOKUNULMAZ ANLAMINA GELİYOR

“Dalit” kelimesi, Hindistanda “dokunulmaz” anlamına geliyor. Dalitlere, “dokunulmazlar” denilmesinin nedeni, tuvaletlerin elle temizlenmesi, ölenlerin gömülme işlemi, hayvanların bakımı gibi diğer kastlarda bulunan Hinduların iğrendiği ve aşağılayıcı bulduğu işlerin yaptırılmasıdır. Dokunulmayacak kadar pis olarak görülürler ve sıradan bir insanmış gibi karşılanmazlar. Küçük dalit çocukları okulda eğitim alamaz ve dalitler diğer sınıflardan biriyle evlenemez.

SOKAKTA DOLAŞMALARI BİLE YASAK

Hindistan'ın çoğu bölgesinde “dalitler”, üst sınıflarda yer alan kişilerle karşılaşmalarını önlemek amacıyla engelleyici alanlara kapatıldılar, bazı yerlerde gündüz sokakta dolaşmaları bile yasaklandı. Dokunulmazlar'ın gölgelerinin bile üst sınıflardaki kişiler üzerine düşmesi “kirlenme” olarak görüldü ve yasaklandı.Kast sistemi Hindistan'ın bağımsızlığından sonra kaldırıldı, fakat bugün bile, ülkenin birçok kırsal bölgesinde hala uygulanıyor.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal