Herkes Çakmak Cebi Zannediyor Ama...

Kot pantolonlardaki bu küçük cepler aslında çakmak cebi olarak tasarlanmıyor, 1800’lerde kullanılan zincirli cep saatlerini koymak için tasarlanıyor.

14.09.2017-08:34 - (Son Güncelleme: 14.09.2017-09:28)

İnsanlar siz hapşırdığınızda ‘çok yaşa’ der; zira hapşırdığınız an bir mili saniye dahi olsa kalbiniz durur! Çakmak kibritten önce bulunmuştur! Esneğinizde kalp atış hızınız yüzde 30 oranında artar. Muppet Show Suudi Arabistan’da yasaklanmıştır.



Çünkü başrolde bir domuz vardır. Esnemek bulaşıcı olduğu kadar okunduğunda da insana bulaşır. İlginçtir ki esneme kelimesini okuyanların çoğu esnemeye başlar!

Dünyanın en büyük çiçeği Avustralya’da yetişir ve Rafflesia ArnoldII ismiyle bilinir. Büyüdüğünde ebatları bir şemsiye kadardır. Devekuşlarının toprağa kafasını soktuğu bilinir; ancak 80 yılı kapsayan 200 bin kadar devekuşu arasında yapılan araştırmada bir devekuşunun dahi bunu yaptığı görülmemiştir. Karidesin kalbi kafasının içindedir!

Kot pantolonlardaki bu küçük cepler, 1800’lerde kullanılan zincirli cep saatlerini koymak için tasarlanmıştı.



ESNEME NEDEN OLUR?

Esneme, ağzın açılarak derin bir nefes alma yolu ile akciğerleri havayla doldurmasıyla gerçekleşen istemsiz bir süreçtir. Bazı esnemeler kısa sürerken bazı esnemeler ise, birkaç saniyeden daha uzun sürebilmektedir. Gözlerde sulanma, gözyaşı, burun akıntısı, gerinme, ya da sesli iç çekişler esnemeye eşlik edebilmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal