Hangi Ülkede Ne Tip Kadınlar Çekici Sayılır?

Ülkelere göre çekici kadın anlayışına, Japonya'daki çekici kadın anlayışına, Moritanya'daki çekici kadın anlayışına galerimizden ulaşabilirsiniz.

31.01.2017-10:31 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Hangi Ülkede Ne Tip Kadınlar Çekici Sayılır?

ÜLKELERE GÖRE ÇEKİCİ KADIN ANLAYIŞLARI

Güzellik ne kadar göreceli bir kavramsa ülkelere göre güzellik anlayışı da bir o kadar farklı. İşte dünyanın çeşitli ülkelerine göre en çekici kadınlar..

JAPONYA'DA MÜKEMMEL GÜLÜŞ

Batı ülkelerinde düz bir diş çizgisi mükemmel gülüşün tanımı olarak düşünülür. Japonya'da güzel kadınlardan beklenen başka bir özellik var. "yaeba" yani eğri dişler. Bu sebeple Japonya'daki diş hekimleri hem genç erkekler hem de kadınlardan dişlerle ilgili bu şekilde bir düzenleme talep ediyor.

BATI AFRİKA, YENİ GİNE'DE SANATSAL İZLER

Yeni Gine sakinleri ve Afrika'daki birkaç başka ülke gibi hala bedenlerini desenler ve sayısız sanatsal izlerle süslüyor. Yaralar genellikle bir başlangıç töreni sırasında erkekler için verilirken, kadınlar için bu "dövmeler" büyük güzelliğin bir göstergesi olarak kabul edilir. Gelişmiş dünyada, bu uygulamayı çekici bulan az sayıda insan var ama onlara göre seksi kadın bu şekilde görünüyor.

GÜNEY KORE'DE KALP ŞEKLİNDE YÜZ

Güney Kore'de, plastik cerrahi, tamamen normal kabul ediliyor. Büyük şehirlerde, her yerde insanların görünüşlerini iyileştirmek için estetik merkezlerinin reklamlarını görebilirsiniz. Kore'de kalp şeklindeki bir yüze sahip olmak güzel görünmenin en önemli yollarından biri. Bunu elde etmek için birçok Koreli karmaşık operasyonlara hazırlanıyorlar. Çene operasyonu da en çok yapılan ameliyatlardan birisi. Küçük bir çene ile yüze kalp şekli elde etmek en büyük amaçları çene ameliyatları en zor estetik operasyonlardan birisi.

İRAN'DA DÜZ BURUNLAR

İran'da zenginliğin zekanın kültürün güzelliğin simgesi küçük ve düz burunlar. Burun ameliyatı bir çok kişi ameliyat masasına yatıyor. Diğer yandan ise burunda bandajla dolaşmak ilginç şekilde yine güzellik ve zenginli belirtisi sayılıyor. Ameliyat olmasalar da ya da ameliyatları çoktan iyileşmiş bile olsa burunda bandaj taşıyan sayısı çok fazla.

MORİTANYA'DA GÖBEĞİ VE KALÇASI YAĞLI KADINLAR

Moritanya da zayıf kadın çirkin kadın demek özellikle göbek ve kalçası yağlı olan kadınlar güzel sayılıyor. Öyleki zayıf bedenli kızlar güzellik için yemek yerken fenalık geçirebiliyorlar.

ÇİN, TAYLAND'DA SOLUK CİLT

Asya'nın birçok yerinde soluk cilt, güzellikteki altın standart olarak kabul edilir . Çoğu Çinli, cildi güneşin etkilerinden korumak için, maskesiz plajı ziyaret etmeyi reddediyor. Dahası, Çinli ve Taylandlı kadınlar, Batılıların bir bronzlaşma salonuna gitmek istemelerini delilik olarak sayıyorlar.

BURMA'DA BOYNU UZUN KADINLAR

Burma'nın doğusundaki bölgelerden birine "zürafa kadınları ülkesi" deniyor. Bu isim, kadınları boynuna pirinç halkalar giyen Kayan halkını ifade eder. İnsanın boynu ne kadar uzun olursa o kadar güzel görünür görüşüne sahipler.  Efsaneye göre, halkalar Kayan kadınlarını kaplanlardan koruyor, ancak gerçekte sadece kabile kimliğini ifade etmenin bir yolu.

ETİYOPYA, MURSİ'DE ALT DUDAKLARIN GENİŞLİĞİ

Etiyopya'nın Mursi bölgesinde kızlar, özel deri kullanarak alt dudaklarını gerginleştirirler.. Disk ne kadar büyükse, kızın sosyal statüsü de o kadar yüksek olur ve evlilik öncesi ödenecek çeyiz boyutu artar. Bu olağan dışı geleneğin arkasındaki nedenlerle ilgili olarak iki teori vardır: birincisi kötü ruhların ağızdan kişiye girebileceğine inanıyor ve bu nedenle disk körü ruhları durdurmak için kullanılıyor. Diğer bir nedense Mursi kadınlarını köle olarak kullanılmaktan alıkoymak için bunu yaptılar köle tacirler dudakları kesin kadınları istemiyormuş.

TACİKİSTAN'DA BİRLEŞİK KAŞLAR

Tacikistan kızlarının güzellik simgesi birleşik kaşlar. Pek çok ülkede erkeklerin bile kaşlarını aldırarak kurtuldukları bu görüntü onlar için şans anlamında. Kaşları birleşik olmayan kızlar ise makyaj hilesi ile birleşik kaş yapıp güzel görünmeye çalışıyor.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal