Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye genelinde yaklaşık olarak günde 6 milyon ekmeğin israf edildiğini söyledi.

Palandöken, açıklamalarında, ülkede 300 gram üzerinden günlük hemen hemen 85 milyon ekmeğin piyasaya sürüldüğünü, tüketimin ise yaklaşık 79 milyon olduğunu belirterek, geride kalan ekmeklerin çöpe atıldığını ifade etti. Ülke çapında yapılan bu israfın önüne geçtikleri takdirde ekmek fiyatlarında artış yaşanmayacağını ifade eden Palandöken, buğday ithalatının da önüne geçebileceklerini haber verdi.

Ülke olarak ekmeği çok tüketen bir millet olduğumuz için ister istemez ekmek israfı da yaşanmaktadır. Ancak haberde vereceğimiz basit ve bir o kadar da leziz tariflerle bu ekmek israfını azaltabiliriz.

Bayat ekmekleri değerlendirebileceğimiz yerler şunlardır:

Ekmek çorbası, peynirli bayat etmek köftesi, ekmek pizzası, bayat ekmek kanepesi yaparak sofraları süsleyebilirsiniz
Köfte yaparken harcın içine koyabiliriz.
Ekmeği fırında kıtırlaştırıp galeta unu olarak kullanılabilir.
Bayat ekmeği keserek fırınladıktan sonra çorbalarda tüketebilirsiniz.
Bayat eğmeği bir tencere suyun üzerinde yumuşatabilirsiniz.
Ekmekleri poşette saklayarak bayatlamasını geciktirebilirsiniz.
Uzun süre saklanacaksa ekmekler dondurucuda saklanabilir.