Görünce Şoke Olacaksınız! 1 Euroya Aldıkları Evin Son Hali Hayrete Düşürdü

Fransa'da yaşayan evli çift, sadece 1 Euro'ya satılan mağarayı alıp, saraya dönüştürdüler.

09.09.2017-12:07 - (Son Güncelleme: 09.09.2017-11:53)

Fransa'da yaşayan evli çifti, sadece 1 Euro'ya açık arttırmada satılan, Fransa’nın Loire Vadisi‘nde mağarayı alıp, saraya dönüştürdüler.



Fransız çiftin yaşamak için seçtiği ev önce çevresini şoke etti. Genç çift Alexis Lamoureux ve Lotte Van Riel, pek çok gencin anlayabileceği sıkıntılar içindeydiler. Düzenli bir işleri olmaması, ev kiralarını ödeyecek para bulamamaları gibi. Bir gün bir açık arttırmada, Fransa’nın Loire Vadisi‘nde sadece 1 Euro’ya bir mağara ev satın aldılar. Satın aldıklarında mağaranın içi evden çok kocaman bir çöplüğe benziyordu.  Burayı tekrar bir eve benzetmek üzere kolları sıvayan çifti, maddi ve manevi zor bir süreç bekliyordu. Çift, sonunda çareyi Alexis’in babasının restoranında çalışmakta buldu. Tam üç yıl burada çalışarak para biriktirdiler. İşte hayran kalacağınız o dönüşüm...

EV NASIL DİZAYN EDİLİR?

Şık bir ev dizayn etmek sanıldığı kadar çok masraflı olmak zorunda değil. Düşük bütçe ile estetik bir sonuç elde etmek, küçük dokunuşlarla büyük değişim sağlamak pekala mümkün. Kısıtlı bir bütçe ile kişilik ve karakterinizi yansıtan, işlevsel ve estetik bir dizayn oluşturmak pratik bazı fikirlerle sağlanabilir. Doğru alınan ölçü ve boyutlandırmalarla doğru malzemeleri bir araya getirmek, tasarım aşamasında yaratıcı fikirlerle katkıda bulunmak gerekebilir. Dekorasyon ile ilgili değişiklikleri kısıtlı bir zamanda yapmak zorunda değilsiniz. Gündelik işlerinize engel olmadan, belli bir süreç içerisinde gerekli parçaları satın alarak veya dizayn ederek değiştirmeye başlayabilirsiniz.

Düşük bütçeli yapı malzemeleri ve dekor ürünlerinden faydalanmak istiyorsanız, mağazaların satış ürünlerinin yanı sıra, büyük yapı marketlerini ziyaret edebilirsiniz. Söküp parçalara ayırıp, yerinde monte edebileceğiniz ürünler daha makul fiyata gelecektir. İşçilik ücret payı size kalacaktır. Büyük yapı marketlerinin yanı sıra bit pazarı ya da ikinci el eşya mağazalarını da gözden geçirebilirsiniz. Nitekim bu mekanlarda orjinal parçalar ve benzerine artık rastlanmayan objeleri bulmak da mümkün. Benzerine az rastlanan parçalar ev dekorasyonuna karakteristik özellikler katabilir, mekanınıza özel bir tasarım olabilir. Dekorasyonu ön plana çıkaran özellik büyük masraflar edilmiş olması değildir. Uygulanacak stil, tarz veye tema iç mekan dekorasyonuna kişisel ve karakteristik özellikler katabilir.

Yeni bir eşya satın almadan önce evdeki eşya ve mobilya ürünlerinin kullanım oranlarını gözden geçirin. Kullanım dışı olan objeleri ve artık eskisi kadar gerek duymadığınız eşyaları tespit edin. Tespit ettiğiniz eşyaları listeleyin, bu listelemeyi yaparken kullanım alanlarına göre ayrı gruplara dağıtabilirsiniz. Oluşturduğunuz listeden artık işinize yaramayan eşyalar içinde Kendin Yap (DIY) projesi olarak kullanmak istediğiniz objeleri seçin ve yeniden değerlendirin. Sökün, parçalara ayırın, ölçün, yeniden boyutlandırın, boyayın ve kaplayın. Çıkan sonuç sizi oldukça memnun etmekle kalmayacak, mekanınıza özel ve benzeri olmayan bir ürün elde etmiş olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal