Ehliyette Yeni Dönem

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, ehliyet için düzenlenen yeni sistem hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

18.12.2017-15:48 - (Son Güncelleme: 18.12.2017-15:32)

MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, basın muhabirine yaptığı açıklamada, direksiyon uygulama sınavlarında, özel motorlu taşıt sürücü kurslarının Karayolları Trafik Kanunu gereğince Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonundan temin ettiği formların kullanıldığını ifade etti.

2018 Ocak ayında Ankara'da gerçekleştirilecek pilot uygulamadan sonra ise ülke çapında kademeli bir şekilde direksiyon uygulama sınavlarında tablet kullanımına geçileceğini belirten Şamlıoğlu, "Bu sayede sınav komisyonları, değerlendirmelerini tablet bilgisayarlar üzerinden uygulanacak, adayların sınav başarı durumları elektronik ortamda ve anlık olarak merkezi modüle iletilmiş olacak." şeklinde konuştu.

Şamlıoğlu, yeni düzenlemeyle birlikte uygulama sınavlarında her aday için 3 nüsha olarak temin edilmesi gereken kağıt formların bedelinin sürücü kursları üzerinde oluşturduğu maliyetin ortadan kalkacağını ifade etti. Kemal Şamlıoğlu, bununla birlikte 2018 yılıyla beraber tüm illerde "e-sınav" salonlarının faaliyete geçmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu yazılı sınavlarının da bilgisayar üzerinden gerçekleşeceğini bildirdi. Şamlıoğlu, uygulama ile adayların görsel açıdan zengin soruları cevaplayarak öğrendiklerini daha etkin şekilde sınavda uygulama fırsatı bulacağını anlattı. Türkiye'de trafik ve sürücü eğitimlerinde son 4 senede ciddi sıçrama olduğunu söyleyen Şamlıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının bu eğitimlerin kalitesini yükseltmek için yeni çalışmalarını devam ettirdiğini sözlerine ekledi.

EHLİYETİ VERECEK KURUM DEĞİŞTİ!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan bir otelde hazırlanan Türkiye Müfettiş Kurulu 2017 Yılı İnceleme-Araştırma Çalışmaları Programı'nda önemli açıklamalar yaptı. Bakan Soylu programda yaptığı açıklamalarda, vatandaşın bürokrasiyle karşı karşıya kaldığı zamanları azaltmaya ilişkin faaliyet yürüttüklerini belirterek, ‘İnsanlarımız için bürokratik çalışmalarda zaman ve mekanda tasarruf yapmalıyız.

Bakan Süleyman Soylu, artık pasaport ve ehliyetin nüfus idaresi tarafından verileceğini belirterek, ‘Trafikteki tescili de 2018 Mart ayına kadar noterlere ileteceğiz.’ şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal