Bedelli Askerlik Hakkında Gelişme

TBMM Dilekçe Komisyonuna, bedelli askerlik hakkında yasal düzenleme yapılması için binlerce başvuru gerçekleşti.

17.01.2018-12:18 - (Son Güncelleme: 17.01.2018-12:11)
TBMM Dilekçe Komisyonuna, bedelli askerlik hakkında yasal düzenleme yapılması için binlerce başvuru gerçekleşti. Dilekçelerde, bedelli askerliğin bir milyon genci ilgilendirdiği ifade edilrek, bedelli askerlik için yasa çıkarılması istendi.

Elde edilen bilgilere göre, Bedelli Askerlik Platform Başkanı Ferhat Doğan, birçok imzacısının yer aldığı dilekçesinde, bedelli askerlik hakkında Meclis'te gündeme alınarak, kısa sürede çözüme kavuşturmasını istediklerini belirtti.

Özellikle evlenmiş, çocukları olan, kritik makamlarda görev yapan, bazı hastalıklara sahip çocukların ailelerinin bedelli askerlik beklediğini ileri süren Doğan, bu konuda milletvekillerinden, Milli Savunma Bakanı'ndan, Başbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım istediklerini açıkladı.

Tuğrul Özkaragöz adlı vatandaş dilekçesinde, 30 yaşında olduğunu ifade ederek, bu yaşına kadar zorunlu nedenlerden dolayı askerlik vazifesini yapamadığını, şu an da kendi işini kurduğunu ve 3 senedir işlettiğini belirtti. Özkaragöz, "İşimi bırakabileceğim bir yakınım yok. İşletmemi kapatıp 12 ay askere gitmem gerekir. Bu durum da takdir edersiniz ki askerlik görevimi ifa edip döndükten sonra hayatımı idame ettireceğim bir işim olmayacak." açıklamasını yaptı.

Uğur Baloğlu, üniversitede tez döneminde olmasına rağmen ikinci yüksek lisansını yaptığı için tecilinin bitmek üzere olduğunu ifade etti. Baloğlu, "29 yaşında ve yüksek lisans öğrencisi olmama rağmen hiçbir şekilde ek süre alamıyorum. Gerek akademik kariyerim, gerekse de maddi, manevi hayat düzenim bozulmak üzere. Lütfen ben ve benim gibi yüz binlerce Türk evladının bu mağduriyeti giderilsin. Hala öğrenci olan ve henüz benim gibi yaş sınırında olmayan vatandaşlar için 'celp erteleme' ya da 'bedelli askerlik' yasasının çıkması yönünde gerekli düzenlemelerin yapılmasını saygılarımla arz ederim." isteğinde bulundu.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı doğru kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal