Bakan'dan İkramiye Müjdesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuya geçmesine yönelik hazırlanan hakkında gelen soruları yanıtladı.

06.12.2017-12:26 - (Son Güncelleme: 06.12.2017-12:15)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kamuya geçmesine yönelik hazırlanan hakkında gelen soruları yanıtladı. Bu konu üzerinde ciddi çalışmalarda bulunduk. Zor bir konu, bu sebeple çok büyük bir hassasiyetle üzerinde durduk. Taşeron düzenlemesi 900 bin kişiyi içeriyor. Aileleriyle beraber ortalama 4 milyon vatandaşımızı ilgilendiriyor. 450 bin kişi tam kadroya geçecek.

Çalışanların kazanmış oldukları kıdem ve senelik izinler olduğu gibi korunacak. Maaş durumunda mevcut maaşları ile beraber geçiş sağlamış olacak. Maaşlarına 52 günlük ikramiye de eklenecek. Kadroya alınacak kişilerin tayin hakkı bulunmayacak. Çalışmamız sonuna geldi. Başbakan'ımızın yurtdışından gelmesinin ardından son bir değerlendirmeleri yapacağız. Bu yıl bitmeden bu işi noktalayacağız. Kadroya alınacaklara herhangi bir eğitim ve yaş sınırı konulmayacak. Herhangi bir kıdem de aranmayacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ VERMİŞTİ

AK Parti grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taşeron işçiler ile ilgili müjdeli açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları bölgelerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdam edilecekler" açıklamasını yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taşeron işçiler hakkında yaptığı açıklamalarI: 'Ortalama 900 bin çalışanımızı yakından ilgilendiren ve kamuoyunda taşeron olarak tanınan düzenleme hakkında birkaç şey söylemek istiyorum. Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerindeki 400 bin işçimiz çalıştıkları yerlerdeki belediye iktisadi teşekküllerinde istihdamı gerçekleşecek. 23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma dönemleri de de 8 ay 29 güne kadar yükseltilecek. Kamuda 4C statüsünde görev yapan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal