Bakan'dan Çarpıcı Yasak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

25.11.2017-12:48 - (Son Güncelleme: 25.11.2017-13:12)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde çok çarpıcı bir konuşma gerçekleştirdi. Kaya’nın açıklamaları şu şekilde: Biz, kadına şiddetle mücadele hususunda mevzuatta çok ciddi değişiklikler uygulamış bir ülkeyiz. Ama yasaların gerçekleştirilmesi noktasında daha güçlü ve hiç taviz vermeyecek şekilde çalışmaların ilerletilmesi gerekiyor. Haziran’dan sonra Adalet Bakanlığı’nın UYAP sistemine kaydedilen bir koruma kararını anında görebiliyoruz. Eskiden verilen koruma kararının bize ulaşması vakit alıyordu. Artık online sistemde, kadına ŞÖNİM’ler anında müdahale ediyor. Emniyetle de protokol imzaladık. Oraya başvuran şiddet mağduru kadınların da bilgisi anında ekranımıza gelecek.

TUTKULU SEVGİ OLAMAZ

Kadına şiddet olaylarında, tutkulu sevgi gibi kararlar kabul edilemez. O tutkulu sevgi diye belirttiğiniz şey, bütün insanların sevgisine haksızlık. Bu ifadeyi her kim kullanırsa kullansın, şiddetin nedeni olamaz. Hele de hakimin, savcının... Gerçekten eğitimli bir kişinin bunu gerekçelendirmesi olası değildir.

KELEPÇE SAYISINDA YÜKSELİŞ

Kadına karşı şiddetle mücadelede teknik takip, pilot uygulamasını başlattığımız bir uygulamaydı. Şimdiye kadar 30 kadar kelepçeyle sadece iki ilde hizmet sunduk. Şu an bunu Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antep ve Antalya’da olmak üzere altı ile yükselttik. Kelepçe sayısının 600’e çıkartılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığımıza başvurduk. 600 tehdit altındaki kadını koruyacağız.

ENSEST DÜZENLEMESİ

Yasaya ensestin suç sayılması ile ilgili maddeler konulması üzerine çalışma düzenliyoruz. Bu anlamda bir irade söz konusu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal