Suudi Arabistan'dan Kritik İsrail Açıklaması!

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, yaptığı açıklamalarda İsrail ile ortak çıkarlarının olduğunu ifade etti.

03.04.2018-10:01 - (Son Güncelleme: 03.04.2018-09:53) Suudi Arabistan'dan Kritik İsrail Açıklaması!

Veliaht Prens Selman'ın gerçekleştirdiği ABD ziyareti hem Suudi Arabistan'da hem de uluslararası gündem de oldukça yankı uyandırdı. Her hamlesi gündeme oturan Suudi Prensi, bu kez de devlet olarak tanımadıkları İsrail ile ilgili yaptığı açıklama gündemde yer etti.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Amerikan dergisi the Atlantic ile yaptığı röportajda İsraillilerin kendi topraklarında yaşamak için hakları olduğunu öne sürdü.

Veliaht Prens 'İsraillilerin atalarından kalma topraklarında bir ulus devlet çatısı altında yaşama hakları olduğuna inanıyor musunuz' sorusuna ses getirecek bir yanıt verdi.

‘Kendi ülkelerine sahip çıkmak İsraillilerin ve Filistinlilerin hakkı. Ancak herkes için istikrar sağlamak ve normal ilişkiler elde etmek için bir barış anlaşmasına sahip olmamız lazım.’ şeklinde konuşan Selman, adeta İsrail yandaşlığı yaptı.

Suudi Prens ‘İsrail ile birçok ortak çıkarımız mevcut. Eğer barış oluşturulursa, İsrail ve Körfez İşbirliği Teşkilatı arasında pek fazla çıkar söz konusu olur’ dedi.

Suudi Arabistan'ın resmen bir devlet olarak tanımadığı İsrail hakkında Selman'ın açıklamaları uluslararası kamuoyunda yankı uyandırdı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal