Artık Başkasının Profil Fotoğrafını Kullanmak Yasak !

İtalya'da Mahkeme, 30 yaşındaki bir kadının Facebook profilinde başka bir kadının fotoğrafını kullanmasının "insanları yanıltmak amacıyla başkasının kimliğine bürünme" suçu olduğuna karar verdi.

15.02.2018-13:39 - (Son Güncelleme: 15.02.2018-13:12) Artık Başkasının Profil Fotoğrafını Kullanmak Yasak !

İtalya'nın Pordenone şehrinde yaşayan 30 yaşındaki bir kadın, Facebook profilinde bir başkasının fotoğrafını kullandığı gerekçesiyle "başkasının kimliğine bürünmekten" suçlu bulundu ve 15 gün hapis cezasına karar verildi.

3 BİN 750 EURO CEZA ÖDEYECEK

Hapis cezası 3 bin 750 euro para cezasına çevrilirken, hükümlünün cezayı 30 taksitte ödemesine karar verildi. "Facebook mahkumu" kadın mahkeme ücretlerini de ödeyecek.

İtalyan yargı sisteminde en son karar mercii olan Yargıtay'ın kararlarına itiraz edilemiyor.

BAŞKASININ KİMLİĞİNİ ALMAK OLARAK DEĞERLENDİRİLDİ

Mahkeme kararını, İtalyan Ceza Kanunu'nun 494. maddesine dayandırdı. Söz konusu madde, "kendisi ya da başkaları için avantaj elde etmek ya da başkalarını zarara uğratmak ya da yanıltmak amacıyla" başkalarının kimliğini gösterir özelliklerini almanın 1 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceğini belirtiyor.

FACEBOOK KURALLARI DA KARARI DESTEKLİYOR

İtalyan medyası bu hükümle, sosyal medyada "olduğundan daha güzel görünmek" ya da "görüntüsünü saklamak" niyetiyle başkalarının fotoğraflarını kullanmanın "can yakabileceğini" yazdı.

Facebook'ta da, "Topluluk Standartları" başlığı altında "İnsanlar Facebook'ta gerçek kimliklerini kullanarak bağlantı kurar... diğer kişileri taklit eden tüm  facebook profilleri kaldırıyoruz" deniliyor.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal