Aman Dikkat, Bugünden İtibaren Cezası 715 TL

Şehirler arası yük ve yolcu taşıya araçlara bugün itibari ile kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Kurala uymayan araçlar 715 TL ceza ödeyecek.

01.12.2017-10:28 - (Son Güncelleme: 01.12.2017-11:33)

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından, Karayolları Trafik Kanunu gereği yolcu ve eşya taşıyan araçların kış lastiği takmaları, illerin hava ve iklim şartlarına bakılarak senenin belirli bir kısmı için zorunlu tutulacak. Bu yetki, Bakanlık tarafından valiliklere de verilebilecek. Araçların denetimi, Bakanlığın görevlendirdiği personelle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki kuvvetleri ve belediyelerin denetim birimlerince gerçekleştirilecek.

Kurala uymayan araçların işletmecilerine uygulanan 625 liralık cezanın Maliye Bakanlığınca belirlenen yüzde 14,47'lik yeniden değerleme oranı doğrultusunda 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren 715 liraya yükseltilmesi hesaplanıyor. Belirtilen idari para cezasının tutarını indirmeye ve iki katına kadar yükseltmeye Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Buna göre, yolcu ve eşya taşıyan araçlar her sene 1 Aralık ile 1 Nisan arasında kış lastiğini zorunlu kullanacak.

TİCARİ ARAÇLARDA ZORUNLU

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kış lastiğine yönelik uygulanan düzenlemenin hususi olarak tescil edilen taşıtları ilgilendirmediğini, buna karşın şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için zorunluluk taşıdığını belirtti.
Belirtilen sürelerde il sınırları içinde kış lastiği zorunluluğunun uygulanacağı tarih aralıklarıyla ilgili duyuruların valilikler tarafından yapılacağını ifade eden Arslan, yük ve yolcu taşıyan araçlar dışındaki hususi araçlar için uygulamanın zorunluluk taşımadığını ancak can ve mal güvenliğiyle güvenli seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanmalarına dikkat çekti.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal