31 Ağustos Günü Hava Durumu ve Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşları uyardı. Uzmanlar bayramda sıcaklıkların 1 ila 3 derece artacağını belirtti.

31.08.2017-13:10 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-19:45) 31 Ağustos Günü Hava Durumu ve Bayramda Hava Nasıl Olacak?

Kurban bayramında İstanbul'da bilhassa Karadeniz’e yakın ilçelerde yüksek nem oranı hisedilecek. Meteoroloji’nin verilerine göre Arnavutköy Terkos’da nem oranı yüzde 94’e ulaşırken, Sarıyer Kilyos’ta yüzde 90, Beykoz Anadolu Feneri’nde yüzde 89, Silivri’de yüzde 90, Çatalca’da yüzde 84’luk nem oranı olacağı bildirildi.

Sıcak ve nemin etkisinden kurtulmak adına bir çok kişi denize ve yeşil alanlara akın etmesi bekleniyor.

Meteorolojinin son tahminlerine göre yarın da sıcak hava etkisini göstermesi bekleniyor. Öğle saatlerinde hissedilen sıcaklığın 30 dereceyi bulması öngörülüyor.

Öte yandan Aşırı sıcakların ve yoğun nemin nefes aldırmadığı zamanlarda sağlığımızdan olmamak için tükettiğimiz besinler ve içeceklerden vücudumuzu serin tutmaya dek almamız gereken birçok önlem bulunmaktadır.

Öte yandan sadece kronik hastalar, yaşlılar, hamileler ve çocukları değil sağlıklı kişileri bile tehdit eden aşırı sıcaklar; baş ağrısından bilinç bozukluklarına, kusmadan baş dönmesine hatta beyin kanaması ve kalp krizine dek birçok tehlikeye yol açabiliyor! Bu sebeple aşırı yaz sıcaklarında uymanız gereken kuralları sizler için sıraladık;

DUŞ ALMAYI İHMAL ETMEYİN

Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alın. Bu mümkün değilse de ellerinizi, ayaklarınızı, yüzünüzü ve ensenizi sık sık çok soğuk olmayan suyla ıslatın. Çok soğuk suyla yıkarsak kas ağrıları hatta kimi zaman zatürreye kadar gidebilecek durumlar ortaya çıkabilir.

ÇAY VE KAHVEYİ ÖLÇÜLÜ TÜKETİN

Aşırı sıcaklarda en doğrusu daha ılık içecekler tüketmektir.

BOL SEBZE VE ÖLÇÜLÜ BİR ŞEKİLDE MEYVE TÜKETİN

Sıcak havalarda hem vücut direncini arttırmak hem de vücudun vitamin ve mineral ihtiyacını karşılamak için sebze ve meyve tüketmeyi ihmal etmeyin. Sebze ve meyveler aynı zamanda su içeriği yüksek besinler olduğundan, vücudun su alımını desteklemesi açısından da önemli. Ancak karpuz, kavun, şeftali gibi yaz meyveleri şeker de içerdiği için ölçülü tüketmek gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal