CHP'li Eski Başkana 10 Yıl Hapis!

CHP'li eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hayri Şengül'e çalışmaya devam ettiği zamanda bir işadamına MLKP terör örgütüne yardımda bulunmak üzere baskı yaptığı suçuyla açılan dava tamamlandı.

31.03.2018-10:35 - (Son Güncelleme: 31.03.2018-10:30) CHP'li Eski Başkana 10 Yıl Hapis!

CHP'li eski Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hayri Şengül'e çalışmaya devam ettiği zamanda bir işadamına MLKP terör örgütüne yardımda bulunmak üzere baskı yaptığı suçuyla açılan dava tamamlandı. Başkan, örgüte yardım ve irtikâptan 10 sene ceza aldı. İddianamede 2013 yılında örgüt militanlarına, gerçekleştirilen sözde festival üzerinden para vermekle suçlanıyordu. Buna göre MLKP örgütü içerisindeki çalışmalarından dolayı yakalanarak gözaltına alınan Soner Çiçek, Mustafa Kapar ve örgüt içerisinde aktif bir şekilde faaliyet gösteren Serkan Okatan'a, belediyeye hizmet veren bir mimarlık bürosu üzerinden 15 bin TL ödeme gerçekleştirildi.

Terör örgütü DHKP/C adına çalışmalarda bulunduğu ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen 7 zanlı yakalandı. Adreslerde gerçekleştirilen aramalarda pek fazla örgütsel doküman ve dijital malzeme bulundu. Zanlıların emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal