06.03.2017-13:15 (Son Güncelleme:17.06.2023-15:17)


1

Purlique

Purlique

Kaş ortası olarak da bilinir. Alın kemiği bölgesi arasında kalan kaş çıkıntısına verilen bir isimdir. Kaşlarımızı çatınca ortaya çıkar.



2

Filtrum

Filtrum

Dudaklarınızın hemen üzerinde bulunan çukurdur. Üst dudakta ortaya çıkan bu yapı neredeyse bütün canlılarda vardır. Ancak işlevi henüz bilinmiyor. Dudak kas faaliyetlerine yardımcı olduğu söyleniyor.



3

Dudak frenulumu

Dudak frenulumu

Ön dişlerle dudak arasında bulunan yumuşak dokulara dudak bağı denir.



4

Dil frenulumu

Dil frenulumu

Halk arasında dil bağı olarak bilinen frenulum kısalığı dilin alt kısmında bulunan yumuşak dokunun olması gerektiğinden daha kısa olmasıdır. Yanlış bir inanışla genellikle çocuklarda görülen, konuşma gecikmesinin nedeni olarak bilinir. Fakat bununla bir ilgisi yokturç



5

Enfiye çukuru

Enfiye çukuru

Baş parmak ile işaret parmağının "v" şekline getirilip, gerildiği zaman, baş parmağın el bileğine yakın kısmında el üstünde meydana gelen çukura denir.



6

Venüs Gamzesi

Venüs Gamzesi

genellikle kadınlarda rastlanmaktadır. derinin altında bulunan ve deriyi kendine doğru çekerek çukurlar meydana getiren bağ dokuları oluşturmaktadır. Bu kadınların orgazm olmasının daha kolay olduğu gözlemlenmiştir.



7

Lunula

Lunula

Sadece tırnak ucundaki beyaz kısım değil, tırnağın dibindeki beyaz alana da bu isim verilir. Tırnağın dip kısmında, tırnağın yapımından sorumlu hücreler yer alır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR