06.07.2022-10:34 (Son Güncelleme:25.03.2023-15:35)


1

Çiçek Abbas

Çiçek Abbas

Çiçek Abbas filminde, nikahı basmaya gidildiği esnada minibüsü kullanan kişinin İlyas Salman olmadığı ortaya çıktı.



2

Minibüsü sürmüyor

Minibüsü sürmüyor

Mahallelinin yardımıyla çalıştırdığı minibüsle sevdiği kızı nikah masasından almaya giden Çiçek Abbas minibüsü sürüyor gibi gözüküyor.



3

İçinde görünmüyor

İçinde görünmüyor

Minibüs gitmeye başlayınca minibüse binen Ayşen Gruda ve sevdiği kişi de yolculuk sahnesinde minibüs içerisinde görünmüyor.



4

Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri

Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri

Cüneyt Arkın'ın başrolünü oynadığı 1971 yapımı 'Malkoçoğlu Ölüm Fedaileri' filminin bir sahnesinde arka planda bir araç kadraja giriyor. Otomobillerin icat olmadığı 'Sırp Krallığı Ve Türkler Arasındaki Savaş' yıllarındaki hikayeyi anlatan filmde bir aracın görünmesi dikkat çekiyor.



5

Kemal Sunal kimdir?

Kemal Sunal kimdir?

1944 yılında İstanbul'da doğdu. Vefa Lisesi'nden mezun oldu. sanat hayatı, "zoraki tabip" adlı tiyatro oyunuyla başladı. 1 yıl kadar Kenterler Tiyatrosu'nda çalıştıktan sonra Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nda görev aldı. 1973 yılında Ertem Eğilmez'in yönettiği bir filmle sinemaya adımını attı ve kalabalık kadrolu filmlerde rol almaya başladı.



6

Katma Değer Şaban

Katma Değer Şaban

Başrolünü Kemal Sunal'ın oynadığı 1985 yapımı 'Katma Değer Şaban' isimli filmde peşi sıra olan sahneler arasında Şaban'ın saçlarındaki boya yok oluyor. Şaban ile karşılaşma sahnesi ve sokağa gelme sahnesinde boyalı olan saçlar eve girince boyasız (siyah renkli) oluyor. 1974 yapımı 'Mirasyediler' filminde sahneler arasında tezgahın üzerindeki kumaşlar ve müşteri birden yok oluyor.



7

Çöpçüler Kralı

Çöpçüler Kralı

Aynı mağazada çalışan iki kardeşin mağazayı soymaya çalışmaları esnasında mağazanın kendilerine miras kalmasının öyküsü. Unutulmazlar arasında yer alan 'Çöpçüler Kralı' filminde Ayşen Gruda, terliğini cama atmadan önce camın çatlak olduğu görülüyor. Bu sahnede terlik camı kırmazsa diye düşünülerek, cam önceden çatlatılarak zayıflatılmış.



8

Banker Bilo

Banker Bilo

Türk sinema tarihinin efsaneleri yapıtları arasında yerini alan 'Banker Bilo' filminde kadraja giren yönetmen Ertem Eğilmez'i bu zamana kadar kimse fark edemedi. Meral Zeren ve Şener Şen, rollerini ustalıkla icra ederken filmin yönetmeni, Arzu film'in sahibi ve yapımcısı olan merhum ertem eğilmez, bir anda kadrajın içine giriveriyor ve kimse de bu hatayı fark etmiyor.



9

Güllüşah

Güllüşah

Yönetmenliğini Atıf Yılmaz'ın yaptığı 1977 yapımı 'İbo ile Güllüşah' filmindeki hata yıllar sonra fark edildi. Filmde Güllüşah, hamallık yapan Kemal Sunal'ın sırtındaki sepete giriyor. Kemal Sunal sepettekileri indirdiği sahnede sepetin altındaki bir kişinin sepeti tuttuğu kameraya yansıyor.



10

Savulun Battal Gazi Geliyor

Savulun Battal Gazi Geliyor

Cüneyt Arkın'ın başrolünü oynadığı 1973 yapımı 'Savulun Battal Gazi Geliyor' filminde yapılan hata yıllar sonra fark edildi. Filmin bir sahnesinde Cüneyt Arkın'ın elindeki kılıçtan kameraman ve yardımcısının görüntüsü yansıyor.



11

Ateş Böceği

Ateş Böceği

1975 yapımı 'Ateş Böceği' filminde sahneler arasında Necla Nazır'ın gömleğinin değiştiği görülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR