Yerli Otomobile Büyük Yatırım!

Türklerle beraber hareket edeceklerini ifade eden Katar Ticaret Odası Başkanı El Sani, BMC ile Türkiye’de yerli otomobil üretimine yatırım yapacaklarını belirtti.

18.01.2018-11:37 - (Son Güncelleme: 18.01.2018-11:18)

Katar Ticaret Odası Başkanı Şeyh Halife bin Casım el Sani, BMC aracılığı ile yerli otomobil üretiminde Türkiye’ye yatırım yapacaklarını ifade etti.

Alınan bilgilere göre Katar’da yayın yapan Peninsula Qatar Gazetesi’ne açıklama yapan Casım el Sani, “Katar bir Türk şirketi üzerinden Türkiye’nin otomotiv endüstrisine yatırım gerçekleştirecek. Bu Katar’ın da hissesinin bulunduğu ve bu büyük projeyi ilerletmek için diğer Türk yatırımcılarla hareket eden özel bir şirket” şeklinde konuştu.

Gazetede yayınlanan haberde görüşleri bulunan Türkiye’nin Doha Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Burak Güreşçi de Türkiye’de yabancı şirketlere ait üretim tesisleri bulunduğunu fakat Türkiye’nin halen ülkede satılan otomobillerin yüzde 70’ine yakınını ithal ettiğini belirtti. Güreşçi, ilk seviyede sedan araç üretiminin amaçlandığını, daha sonra SUV ve elektrikli otomobil üretimine geçilebileceğini açıkladı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı doğru kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal