Yerli İmkanlarla 'Kendini Onaran Zırh' İcad Edildi

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Enis Yaşar ve ekibi, 'kendini onaran balistik kaplama' teknolojisini üretiler.

09.09.2017-09:35 - (Son Güncelleme: 09.09.2017-15:08)

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi Enis Yaşar, üzerinde çalıştıkları projelerini geliştirerek ‘kendini onaran balistik kaplama’ teknolojisini Mimar ve Mühendisler Grubu'nun (MMG) hazırladığı 2. MMG Ar-Ge ve İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'nde tanıtımını gerçekleştirdi.

Yaşar, söz konusu proje üzerinde uzun zamandır çalıştıklarını belirterek bu teknolojiyi ilk kez yerli ve milli imkanlarla kendi ülkesinde geliştirdiği için duyduğu gururu ve mutluluğu paylaştı.

Yaşar geliştirdikleri teknolojiye dair şunları kaydetti:

‘Tamamladığımız 'kendini onaran balistik kaplamayı', savaş meydanlarında ve askeri havaalanlarında faydalanılan yakıt tankerlerinin dışına, araçların yakıt muhafaza bölümlerine kaplıyorsunuz. Kaplama, savaş sırasında yakıt tankerine veya tankına isabet eden şarapnel ve kurşun deliklerini bir saniyeden daha kısa bir sürede onarıyor ve yakıtın akmasını engelliyor. Balistik koruma gerektiren araçlarda bu kendini onaran kaplamadan faydalanabiliyor.

Enis Yaşar, Türkiye savunma sanayisinin, söz konusu projeyi şimdiye kadar ABD ve Fransa'dan temin ettiğini belirterek, geliştirdikleri ‘kendini onaran balistik kaplama’ teknolojisi ile bundan sonra dışa bağımlılığın bittiğini vurgulayarak,’ Bu projenin hayata geçirilmesi, Türkiye’de malzeme konusunda daha ileri teknolojiler üretmemizin yollarını bize açacak’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal