Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Twitter'da Fotoğraf Görüntülemede Yeni Dönem

Twitter, yeni özelliği ile fotoğraf paylaşımlarına yeni bir soluk kazandırıyor

27.01.2018-15:44 - (Son Güncelleme: 27.01.2018-15:27) Twitter'da Fotoğraf Görüntülemede Yeni Dönem

Popüler mikroblog sitesi Twitter, uzun bir süredir fotoğraf paylaşımı üzerinde çalışıyordu. Twitter'ın resmi uygulamasında, paylaşılan fotoğraflar alakasız yerlerinden kırpılıyor ve bu da görsel açıdan pek hoş görünmüyordu.

3. parti Twitter uygulamaları ise algoritmaları sayesinde fotoğrafın odak noktasını kendi belirliyor ve fotoğrafı açmadan bile neredeyse tüm görselin anlaşılmasını sağlıyordu.

İLK OLARAK İOS'A GELECEK

Twitter, geç de olsa bu soruna el attı ve fotoğraf kırpa algoritmasını yeniledi. Artık Twitter, fotoğrafları daha belirgin olacak şekilde kırpacak. Bu sayede kullanıcılar fotoğrafı açmadan bile görseli anlayabilecek.
Bu özellik ilk olarak iOS daha sonra da Android platformunda kullanıma sunulacak. Özellik için OTA üzerinden güncelleme sunulacağını belirtelim.

Öte yandan sosyal paylaşım ağlarından Twitter'ın 140 karakterlik sınırlamasının genişletilmesi için ilk hamle geldi.

Sosyal paylaşım ağlarından Twitter'ın 140 karakterlik sınırlamasının genişletilmesi için ilk hamle geldi.

280 KARAKTER GELİYOR!

Twitter'ın 140 karakterlik sınırlaması kalkıyor. Twitter sevenlerin beklediği gibi sınırlama tamamıyla kalkmıyor. Fakat 280 karaktere çıkıyor. Bu çalışma için Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, ilk tweeti de atmış bulundu.

İngilizce paylaşımların yüzde 9'unun 140 karakter üstünde olduğuna dikkat çeken açıklamada, buna karşın Japonca iletilerin sadece yüzde 0,4'ünün 140 karakter üst limitine ulaştığı açıklandı.

3 DİL MUAF TUTULACAK

Açıklamada, Japonca, Çince ve Korece dillerinde tek bir karakterle İngilizce, İspanyolca, Portekizce ve Fransızcaya göre iki kat daha fazla bilgi paylaşılabildiğine belirtilerek, İngilizce bir paylaşımın ortalama 34 karaktere, Japonca dilinde ise ortalama 15 karaktere sahip olduğu açıklandı.

Twitter kullanıcılarının kendilerini daha iyi ifade edebilmesi için karakter üst sınırının 280'e çıkartılacağı aktarılan açıklamada, Japonca, Çince ve Korece dillerinin bu yenilikten muaf tutulacağı açıklandı.

TWİTTER KULLANICILARI DURUMDAN MEMNUN!

Twitter bu adımı atmadan önce İngiltere'de bir anket düzenledi ve anket sonuçlarına göre 140 karakter sınırlaması herkesin sinirini bozan bir durum olarak tespit edildi.

Öte yandan Kendisini rahatsız eden sivrisineğe 'ölüm tehdidinde bulunan bir kullanıcının' twitter hesabı kalıcı olarak bloke edildi.

Sanal suçlarla etkin mücadele yapabilmek için yapay zeka odaklı engellemeler yapan Twitter, kendisini rahatsız eden sivrisineğe 'ölüm tehdidinde bulunan bir kullanıcının' hesabını askıya aldı.

"GEBER" DEDİ

Japon bir Twitter kullanıcısı kendisini rahatsız eden sivrisineği öldürdükten sonra resimini çekerek yanına şöyle yazdı: "P..! Kendi halimde televizyon izleyerek dinlenmeye çalışırken ne diye gelip beni ısırırsın? Geber! (Gerçi öldün zaten)"

TWİTTER MESAJ GÖNDERDİ: HESABINIZI KAPATTIK

Kullanıcı daha sonra Twitter'dan hesabının kalıcı olarak dondurulduğunu ve tekrar aktifleştirilemeyeceğini bildiren bir e-posta aldı: "Twitter'ı kullandığınız için teşekkür ederiz. Hesabınız, tehdit içeren mesajlar gönderildiği gerekçesiyle askıya alınmıştır. Twitter'ın kullanım koşullarına göre tehdit içerikli tweet'lere izin verilmemektedir. Bu hesap tekrar aktifleştirilemez. Anlayışınız için teşekkür ederiz."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal
Daha fazla içerik yok
;