NASA Güneş Yolcusu !

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi yani kısa adıyla "NASA" güneşe değmesi beklenen uzay aracının testlerine başlıyor.

03.02.2018-13:08 - (Son Güncelleme: 03.02.2018-12:58) NASA Güneş Yolcusu !

NASA, 2018 yazında uzaya göndermeyi ümid ettiği ve güneşe 6.3 milyon kilometre yaklaşacak olan Parker Solar Probe uzay mekiğinin denemelerine başladığını duyurdu. Güneşe ilk kez bu kadar yaklaşacak olan mekik, aynı zamanda Merkür'ün yörüngesine de girecek.

Uzay mekiğinin Güneş'in yakınlarında zarar görmeden araştırmalarını gerçekleştirebilmesi için NASA mühendisleri, aracın etrafını sarmalayan ve 11.4 santimetre genişliğinde karbon alaşımlı bir kalkan üretti. Kalkan aynı zamanda Parker'ı uzayın aşırı soğuğundan da koruyacak.

 

GÜNEŞİN YÜZEYİ İLE ATMOSFERİ ARASINDAKİ SICAKLIK FARKI

Parker görevi süresince bilim adamlarının cevaplayamadığı üç sorunun yanıtını arayacak. Bilim adamları öncelikli olarak Güneş'in yüzeyiyle atmosferi arasındaki sıcaklık farkının nedenini öğrenmek istiyor.

Güneş'in yüzeyi yaklaşık olarak beş bin dereceyken, atmosferinin iki milyon derece sıcaklığa sahip olmasının nedenini bilinmediğini ve Parker'ın Güneş yüzeyindeki güneş rüzgarının oluşumunu gözlemleyeceğini söyleyen NASA bilim insanı Eric Christian, "Güneş, saatte milyon mil hızla her yönden yüklü bir parçacık akışı sağlıyor fakat bu parçacıkların nasıl hız kazandığını bilmiyoruz." dedi.

ÖNEMLİ TESTLERDEN GEÇECEK

Bilim adamları son olarak Güneş'in ürettiği ve astronotlar ve uzay araçlarına zarar veren yüksek enerjili parçacıkların nasıl oluştuğunu öğrenmek istiyor.

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden bu yaz'a doğru uzaya fırlatılması planlanan Parker, görevine başlamadan önce önemli denemelerden geçecek.

NASA mühendisleri tarafından geçen hafta termal bir vakumun içerisine yerleştirilen Parker, yedi hafta boyunca görevi süresinde karşılaşabileceği olası sorunlara maruz kalacak.

Vakum içerisinde marta kadar kalacak olan Parker'ın, daha sonra son kontrollerinin yapılıp haziran veya temmuz ayında uzaya fırlatılması bekleniyor.

Christian, görevin, Dünya üzerindeki hava olaylarını tahmin etmede etkili olan Güneş faaliyetleri hakkında bilgi sağlayacağının umut edildiğini söyledi.

 

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal