Kalaşnikof'un Yeni Nesil Silahı Çıktı!

AK-47, daha popüler olan adıyla Kalaşnikof isimli silahın üreticisi Kalashnikov Group, ilk drone'unu tanıttı.

24.06.2017-16:28 - (Son Güncelleme: 24.06.2017-16:15) Kalaşnikof'un Yeni Nesil Silahı  Çıktı!

İnsanlık tarihinde en çok kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan silah olarak isimini tarihe yazdıran AK-47'nin (Kalaşnikof) üreticisi ilerleyen teknoloji ile güncel bir sektöre ilk adımını attı.

Casus drone'u sınıfına giren İHA'nin en dikkat çeken özeliği uçarken ses çıkarmaması. 8.00 kg ağırlığındaki modelin havada kalabileceği en uzun süre ise 5 saat. Kalaşnikof tüfeğinin mucidi Mihail Kalaşnikof 2014 yılında 95 yaşında hayatını yitirmişti. Kalaşnikof, "Ben bu silahı Rusya'nın savunması için tasarladım. Onu sübyan askerlerin ve çetelerin elinde görmek acı verici" demişti. 
 
Mihail Kalaşnikof'un Sovyet ordusu için çalışırken, daha 20'li yaşlardayken tasarladığı ve adını verdiği silah, basit kullanımı ve etkisi sebebyle kısa zamanda büyük bir şöhrete kavuşmuştu.

Mihail Kalaşnikof'un tasarladığı AK-47 tüfek, dünyanın en iyi silahlarından biri kabul ediliyor. Dünya genelinde 100 milyon Kalaşnikof tüfek bulunduğu hatta bu rakamdan fazla oldguda iddia ediliyor.

Tüfek, "Avtomat Kalashnikova (Kalaşnikof'un Otomatiği)" ifadesinden ve silahın üretilmeye başladığı 1947 yılından türetilen AK-47 kısaltması ile de biliniyor.

MİKHAİL KALAŞNİKOF MEZARI BAŞINDA ANILIYOR

Kalaşnikof, ismini taşıyan tüfeklerin ilk üretildiği fabrikada 80'li yaşlarına kadar baş tasarımcı olarak çalışmaya devam etmişti.Mikhail buğün saat 16.00'da mezarı başında anıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal