İşte TSK'nın Gücüne Güç Katan Milli Üretim Olan O Tüfek!

TSK'nın gücüne güç katmak adına tamamen milli BORA-12 isimli tüfek üretildi.

18.08.2017-17:58 - (Son Güncelleme: 18.08.2017-18:03)

Dünyanın birçok memleketinde keskin nişancı tüfeği olarak bilinen Kanas’ a alternatif olarak tamamen milli imkanlarla üretilmiş olarak BORA- 12, tüm testleri başarı ile geçerek Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün özel operasyon birliklerine kullanılmak sureti ile taktim edildi.

HEDEFLERİ SAPMADAN TAM 12' DEN  VURUP ETKİSİZ HALE GETİRİLİYOR

Güvenlik güçleri, milli üretim silahı BORA- 12 ve bir diğer milli silah olan MPT- 76 ile attığı hedefleri 12’den vurarak etkisiz hale getirmekte.

ULUSLARARASI TALEP GÖRÜYOR

Atış hassasiyetini en üst seviyeye çıkaran serbest salınımlı namlunun olduğu tüfekte, atıcıya göre ayarlanabilen opsiyonu ve  amortisörü sayesinde atıcı üzerine gelen geri tepme kuvvetini sönümleyebilen fonksiyonel dipçik yer alıyor. Yabancı memleketlerden yoğun istek alan milli üretim olan BORA- 12 ismini taşıyan tüfek, şu ana kadar Azerbaycan, Türkmenistan ve Suudi Arabistan’ a ihraç edildi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMIŞTI

Milli Savunma Bakanlığı, yerli üretim olan Bora keskin nişancı tüfeğinin tanıtım videosunu yayınlamasının ardından tüfek, pek çok ülkede büyük ilgi gördü. Twitter hesabından paylaşılan video da tüfeğin özellikleri açıklanıyor ve kullanım şekli gösteriliyor.

Bakanlık videoyu şu şekilde paylaşmıştı: ‘Yerli ve milli olarak üretilen Bora keskin nişancı tüfeğimiz kahraman güvenlik güçlerimizin gücüne güç katıyor.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal