Maydanoz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz suyunun faydaları nelerdir? Uyumadan önce bu karışımı içtiğiniz takdirde siz uyurken bile vücudunuz yağ yakmaya devam edecek bu karışımın tarifini sizlerle paylaştık...

17.07.2017-14:31 - (Son Güncelleme: 21.08.2021-11:26)

Maydanozun faydaları nelerdir? Maydanoz suyunun faydaları nelerdir? Maydanoz suyu ne işe yarar? Maydanoz suyu zayıflatır mı? Maydanoz suyu kaç gün içilmelidir? Maydanoz suyu aç karnına mı, tok karnına mı içilir? Sağlık açısından inanılmaz faydaları olan maydanoz ve maydanoz suyuna dair tüm merak edilenler haberimizde…

Mutfağımızda sıklıkla kullandığımız maydanoz, salataların, yemeklerin, mezelerin vazgeçilmezi. Severek tüketilen maydanoz sadece salatalarda ve yemeklerde değil kahvaltıda da mutlaka tüketilmeli. Kahvaltıda tüketebileceğiniz bir tutam maydanoz kalp sağlığı için inanılmaz faydalıdır. Faydaları saymakla bitmeyen maydanoz birçok hastalığa karşı şifa niteliğindedir. Hastalıklara karşı önleyici bir özelliği olan maydanoz kilo vermeye de yardımcı olur. Kilo vermek isteyenler için maydanozun sade olarak tüketilmesinden ayrı olarak suyunun tüketilmesinden daha fazla fayda sağlayabilirsiniz. 

Maydanoz içeriğindeki C vitamini ile bağışıklığı güçlendiren etkili besinler arasındadır. A ve K vitaminlerini de bol miktarda barındıran maydanoz, suyu kaynatılarak içilirse idrar yollarında oluşan enfeksiyonları gidermede ve adet söktürücü özelliğiyle adet arılarını yatıştırmada inanılmaz fayda sağlar. 

Maydanoz suyu, kilo vermenizde yardımcı olacak en etkili yöntemlerden biridir. Kilo verirken kullanacağınız maydanoz suyu aynı zamanda ödem atmanıza ve vücuttaki toksitlerden kurtulmanıza da yardımcı olacaktır. Maydanoz suyu metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımı sağlar ve böylelikle fazla kilolarınızdan sağlıklı bir şekilde kurtulmuş olursunuz. 

Zengin bir antioksidan kaynağı olan maydanoz suyu kaynatılarak içileceği gibi çiğ olarak blenderdan geçirerek ödem attıracak içecek olarak da tüketebilirsiniz. 

MAYDANOZUN FAYDALARI NELERDİR?

maydanozun faydaları

- Kalp sağlığına iyi gelen maydanoz damarlarımızda biriken fazla amino asitleri vücuttan atmaya yardımcı olur. 

- Damarlarda olması gerekenden fazla biriken bu amino asitler zamanla felç, kalp krizi gibi kritik rahatsızlıklara neden olur. 

- Oldukça fazla lif ve vitamin içeren maydanoz çeşitli kilo verme listelerinin başında gelir. 

- Metabolizmayı çalıştırıp ödem attıran maydanozun suyunu düzenli tüketerek fazla kilolarınızdan ve vücudunuzda biriken sudan kurtulabilirsiniz.

- Çeşitli araştırmalar gösteriyor ki maydanozun içerisinde bulunan çeşitli antioksidanlar idrar yolları enfeksiyonuna iyi geliyor. İdrar yollarında iltihaplanma olan bu rahatsızlığı maydanoz suyu ile giderebilirsiniz.

- Maydanoz serbest radikaller için çok etkili doğal bir ilaçtır. 

- Ciltte oluşan çeşitli rahatsızlıklara karşı etkili olan maydanoz cilt sağlığı içinde çok yararlı bir besindir.

- İçeriğinde bulunan C, B12, K ve A vitaminleri ile kemiklerin güçlenmesine yardımcı olur. 

- Romatizma ve eklem ağrılarına da iyi gelen maydanoz sağlıklı bir sinir sistemi için şarttır.

- İçeriğindeki bol lif ve vitaminler ile sindirim sistemine yararlı bir besindir. 

- Oldukça güçlü bir enfeksiyon ve iltihap söktürücü olan maydanoz kabızlığa da çok iyi gelir.

- Kan basıncının düzenli işlemesi birçok hastalığa engel olmaktadır. Günümüze tüketilen bazı gıdalar kan basıncını olumsuz yönde etkileyerek kötü sonuçlara neden oluyor. Bol bol maydanoz tüketerek kan basıncınızı dengeleyebilir olası kalp-damar rahatsızlıklarına karşı önlem alabilirsiniz.

KAYNAMIŞ MAYDANOZ SUYU NE İŞE YARAR?

maydanoz suyunun faydaları

Sağlık açsından inanılmaz faydaları olan maydanoz suyunun en önemli özelliği ödem atımını sağlaması ve vücuttaki iltihapları söküp atmasıdır. Özellikle diyet yapanların kullanabileceği maydanoz suyu metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını sağlar ve sağlıklı bir şekilde ödemlerden kurtulmanızı sağlar. Maydanoz suyu bağışıklık sistemini güçlendirerek idrar yolları enfeksiyonlarını gidermeye yardımcı olur. Maydanoz suyu düzenli tüketildiğinde metabolizmayı hızlandırarak kilo vermenizde inanılmaz etkiler sağlar.

Maydanozu kaynatarak tüketebileceğiniz gibi çiğ bir şekilde blenderdan geçirerek ödem içeceği olarak da tüketebilirsiniz. Hatta maydanozu kaynatarak hazırladığınızda içerisine limon da sıkabilirsiniz. Böylelikle daha fazla etki sağlamış olursunuz.  

MAYDANOZ SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR?

maydanoz suyunun faydaları

Maydanozun faydaları saymakla bitmez özellikle vücuttan ödemi hızlı bir şekilde atması en çok bilinen özelliği…

Maydanoz suyu oldukça faydalı bir mide temizleyici olmasının yanı sıra böbrek taşı ve diğer sindirim sistemi hastalıklarına da iyi gelir ve yağ yakıcı özelliği karaciğer yağlanmasını iyileştirmesi ve cildi gençleştirmesi açısından da oldukça etkilidir.

Maydanoz suyunun başlıca faydaları aşağıdaki gibidir;

- Kilo vermeye yardım eder.

- Bağışıklığı güçlendirir.

- Üst solunum yolu hastalıkları ile savaşır.

- İdrar yolu enfeksiyonuna karşı etkilidir.

- Böbrek taşı düşürmeye yardımcıdır.

- Nefes darlığı ve astım hastalığına karşı faydalıdır.

- Zengin bir folik asit kaynağıdır.

- Sindirimi kolaylaştırır.

- Vücuttan toksin atımına yardım eder.

- Cildi parlaklaştırır.

- Mide ve bağırsak sağlığını korumaya yardımcıdır.

- Maydanoz suyunu kaynatıp saçınıza uyguladığınızda içeriğindeki birçok sağlıklı esansiyel yağları da derinize ve saçlarınıza geçirmiş olursunuz.

MAYDANOZ SUYU İLTİHABI SÖKER Mİ?

- Maydanoz suyu bağırsak, mide gibi organlardaki fazla tuzun idrarla dışarı atılmasına vücudu toksinlerden arınması yardım eder. Bu özelliği iltihaplar için de geçerlidir. 

- Maydanoz suyu özellikle idrar yolu enfeksiyonunun tedavisinde kullanılır. 

- Ancak unutulmamalıdır ki, vücutta oluşan iltihaplar çok çeşitli hastalıklara neden olabilir. Bu nedenle mutlaka bir uzman görüşü gerekmektedir.

ADET DÖNEMİNDE MAYDANOZ SUYU İÇİLİR Mİ?

Kadınların adet dönemlerinde yaşadıkları en büyük sorunlarından biri şiddetli ağrılara maruz kalmalarıdır. Bu ağrıların en büyük sebeplerinden biri adet kanamasının yeterli düzeyde olmamasıdır. Adet kanamasının yeterli düzeyde olabilmesi için maydanoz suyu adet söktürücü işleviyle büyük bir rahatlık sağlayacaktır. Bu dönemlerde doktor kontrolünde yazılmış ilaçlar ve bitki çayları oldukça etkilidir. Adet döneminde en sık tercih edilen bitkilerden biri de maydanoz suyudur. Özellikle adet söktürücü olarak kullanılan maydanoz suyunu içtikten sonra beklenmeyen bir yan etki görülmesi durumunda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Maydanoz suyunun adet döneminde belirgin bir zararı bulunmasa da etkilerin kişiden kişiye değişebileceği unutulmamalıdır.

MAYDANOZ SUYU KİLO VERDİRİR Mİ?

Maydanoz suyu hem vücutta biriken fazla suyun dışarı atılmasına hem de sindirime yardımcı bir besindir. Bu özelliklerinden dolayı kilo vermeye yardımcı olmanın yanı sıra kilo vermeyi hızlandırır da. Diyetinize ekleyeceğiniz maydanoz suyunun etkisini bir hafta sonunda görebilirsiniz.

MAYDANOZ SUYU KAÇ GÜN İÇİLİR?

Maydanoz suyu genellikle konunun uzmanları tarafından 15 gün önerilir. Yani 15 gün düzenli maydanoz suyu tükettikten sonra içmeye devam edilecekse bile ara verilmelidir.

MAYDANOZ SUYU AÇ KARNINA MI TOK KARNINA MI İÇİLİR?

Maydanoz suyu tüketiminin amacına göre onu aç ya da tok karnına içebiliriz. Örneğin kilo verme amaçlı maydanoz suyu içiyorsak aç karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat önce içmeliyiz. Mide rahatsızlıkları için maydanoz suyu tükettiğimizde de durum aynıdır.

ZAYIFLATAN MAYDANOZ SUYUNUN HAZIRLANIŞI

Uyumadan önce bu karışımı içtiğiniz takdirde siz uyurken bile vücudunuz yağ yakmaya devam edecek bu karışımın tarifini sizlerle paylaştık.

Vereceğimiz tarif sayesinde siz uyurken vücuduz yağ yakmaya devam edecek. Tek yapmanız gereken uyumadan 2 saat önce hiçbir şey tüketmemeniz. Aç karnına içeceğiniz bir bardak maydanoz suyu, siz uyurken de kilo vermenizi ve yağlarınızın hızlı bir şekilde yakılmasını sağlatacaktır.

- Boş bir çelik tencere içerisine yaklaşım 3 bardak su koyun. 

- Daha sonra maydanozları sapları ile beraber tencerenin içerisine koyun ve kısık ateşte 2-3 dk. kadar kaynatın. 

- Kaynattıktan sonra maydanozları, 10 dk demlenmeye bırakın. 

- Hazırlamış olduğunuz maydanoz suyunu ılıdıktan sonra öğünlerinizde bir saat önce içebilirsiniz. 

- Bu karışımı haftada iki defa olmak üzere kullandığınızda vücudunuzda detoks etkisi yaratarak toksin maddelerin vücudunuzdan hızla atılmasına yardımcı olacaktır. 

- Bu sayede hem hızlı kilo vermiş olacaksınız hem de sağlıklı bir yaşama adım atmış olacaksınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal