Gönderici Numarası Olmayan Reklam SMS'lerinden Kurtulma -Kesin Çözüm-

Son zamanlarda herkesin şikayetçi olduğu bahis sitelerinden gelen spam SMS'leri engellemek isteyenler buraya.

31.12.2016-12:46 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Gönderici Numarası Olmayan Reklam SMS'lerinden Kurtulma -Kesin Çözüm-

Öncelikle bu konudan haberdar olan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) bu konuyla ilgili bir çalışmasını hizmete sunduğunu belirtelim. Bu hizmetin adı ise "Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodları". Siz de fark etmişsinizdir artık kurumlardan gelen SMS'lerin sonlarında B001, B002 ve B003 tarzında kodlar yer alıyor.


Diğer taraftan bu hizmet, SMS gönderen kişi ya da işletmenin tespit edilebilmesini sağlıyor. Böylece kullanıcılar "ifade engelleme" bölümünde SMS istemediği kurumun kodunu yazarak bir daha bu kurumdan SMS gelmesinin önüne geçebiliyor.
Nasıl yapılır?

1. Öncelikle engellemek istediğiniz kurumun veya sitenin size gönderdiği SMS'e gidin ve SMS'in sonundaki "B" ile başlayan kodu aklınızda tutun.


3. Mesaj ayarları bölümünden "Mesajları engelle"ye basın.

4. Burada ise SMS'lerdeki belli ifadelerle engelleme yapabileceğiniz "İfadeleri engelle"yi seçin.



5. Buraya aklınızda tuttuğunuz kodu yazın ve "+"ya basın.

6. Görüldüğü üzere bu kod engelli ifadelere eklendi. Böylece artık bu koda sahip kurum size SMS gönderemeyecek. Diğer spam SMS'ler için de aynı işlemi yapabilirsiniz. Kaynak:haber365

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal