ABD İncirlik'te Alarma Geçti! Neler Oluyor

ABD tarafından kullanılan İncirlik Hava Üssü'nde şüpheli olan her hareketin ihbar edilmesi amacıyla üste bulunanlara brifing verildi.

10.04.2018-11:48 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-12:28) ABD İncirlik'te Alarma Geçti! Neler Oluyor

BD Hava Kuvvetlerinde görevli olan Çavuş William Tilley'ın üste ikamet edenlere yaptığı uyarıda, herkesin üssün güvenliğinden sorumlu olduğu ifade etti. Tilley, ‘İstihbarat güçleri gerekli güvenliği alıyor fakat şüpheli hareketleri duyurmak herkesin üzerine düşen bir görevdir. Herkes ihbarda bulunabilir. ABD'li bir hizmet kuruluşu üyesi olmanız farketmez, bu tabandaki herhangi bir NATO ortağı şüpheli etkinlik raporu verebilir’ uyarısında bulundu.

Andrew Chen adlı program yöneticisi ise Türk Hava Kuvvetleri, diğer ortaklar ve kendilerini korumak için uyanık olmak gerektiğinin altını çizerek, ‘ABD çalışanına ilişkin olmasalar bile, kişisel cep telefonu ile izinsiz fotoğrafçılık gibi şüpheli hareketleri bildirmek için SALUTE ilkesini kullanmalıyız’ uyarısı yaptı.

Yapılan duyuruda bununla birlikte üs içerisinde ve çevresinde uçan cisimler hakkında duyarlı olunması gerektiğine vurgu yapıldı.

Öte yandan Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, ABD’nin Münbiç’te kurduğu 2 yeni üs ile ilgili çıkan haberler ile İncirlik’teki silah depolarının boşaltıldığı haberleri gazeteci Nalan Koçak tarafından incelendi. ‘Yeni üs’lerin kurulduğunun aksini söylemeyen Pahon, İncirlik hakkında çıkan haberler içinse ‘Müttefikler arasındaki güvensizliği yükseltmeye ilişkin girişimler’ olarak değerlendirdi.

Pahon, Trump’ın ‘çekilme’ye ilişkin yaptığı açıklamalar hakkında ‘Başkanın verdiği DEAŞ’ı yenme görevi için uğraşıyoruz. Fakat sahadaki olaylara bağlı olarak duruşumuzu gözden geçireceğiz’ şeklinde konuştu. Pahon, Münbiç’teki yeni üslere yönelik soruyu şu şekilde cevapladı: ‘Suriye’deki kuvvetlerimizin bulunduğu bölgeleri veya çalışmalarının detaylarını açıklayamam. Komutanlarımız görevlerini bitirmek ya da kendilerini korumak için insan veya kaynakların yerlerini değiştirme yetkisine mevcut. Bölgedeki kuvvetlerimizin büyüklüğündeki değişiklikler normal.’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal