Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Avrupa, Çocuk Katili Apo'nun Haklarını Düşünüyor

Avrupa Konseyi İşkenceyi Engelleme Komitesi'nin İmralı Cezaevi'nde yaptığı incelemeler neticesinde Apo'ya uygulanan önlemlerin, dış dünya ile irtibatını kestiğini iddia etti.

21.03.2018-15:29 - (Son Güncelleme: 21.03.2018-15:29) Avrupa, Çocuk Katili Apo'nun Haklarını Düşünüyor

Avrupa'nın terör seviciliği Afrin Harektı'nda kendini göstermiş, terör örgütü YPG'nin geleceğine ilişkin endişeler devamlı olarak Ankara'ya bildirirdi. YPG'li Teröristlerin akıbeti konusunda endişeye kapılan Avrupa, Afrin elden gidince bu sefer de teröristbaşı Abdullah Öcalan'ı gündemine aldı.

Avrupa Konseyi İşkenceyi Önleme Komitesi tarafından (CPT) Abdullah Öcalan’ın da tutulduğu İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na 28-29 Nisan 2016 tarihlerinde düzenlenen ziyaretin raporu Strasbourg’da açıklandı.

"DIŞ DÜNYA İLE İRTİBATI YOK"

Raporda bebek katili Abdullah Öcalan konusuna büyük bir bölüm ayıran konsey, teröristbaşının dış dünya ile irtibatı konusunda uygulanan engellerin kaldırılması çağrısında bulundu.

Özellikle Abdullah Öcalan'ın feribot bozulması ve olumsuz hava koşulları nedeniyle feribot kaldırılamamasını değerlendiren konsey, Apo'nun aile ve avukatları ile görüştürülmesi, ziyaretçilerin kabul edilmesi çağrısında bulundu. Ayrıca Apo'ya gelen mektupların bir kısmının kendisine teslim edilmesi, bir kısmının da verilmemesini kendine vazife gören komisyon, teröristbaşının iletişim hürriyetinin de elinden alınmaması konusunda Ankara'ya çağrıda bulundu.

AFRİN'DEN SONRA ABDULLAH ÖCALAN

Afrin konusunda hüsrana uğrayan Avrupa'nın yeni bir top çevirme faaliyeti olarak görülen bu hamlesi, Apo konusunun yeniden gündeme çekilmeye çalışılması olarak yorumlandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;