Bakan Açıkladı! İnternetten Film İzleyenler Yandı!

Avrupa Adalet Divanı internetten yasadışı yollardan film izlemenin önüne geçmek için The Pirate Bay'in yasakladı.

13.09.2017-14:35 - (Son Güncelleme: 13.09.2017-17:47)

Avrupa Adalet Divanı (AAD), internetten yasal olmayan yollarla sinema,dizi izlemeyi engellemek için yeni bir adım attı.
Divanda atılan adım  kapsamda bireylerin korsan içerikleri ve film,dizileri elde etmelerini olanak verdiği için ve kolaylaştırdığını öne sürdüğü için The Pirate Bay'in yasaklanması için ilk adımı attı.

İnternetin en büyük yasal olmayan sitelerinden biri olan The Pirate Bay'ın sahipleri bu adımdan sonra ortadan kaybolsa da, korsan site hala internetin en büyük yasal olamayan sitelerinden biri olmaya devam ediyor.

Fakat onbinlerce  üyenin korsan film,dizi izlemesine izin veren korsan sitenin geleceği şimdilerde tehlikeye girmiş durumda. Çünkü Avrupa Adalet Divanı, Hollandalı ISP'lerin (İnternet Servis Sağlayıcısı) The Pirate Bay'e erişimi engellemelerine hükmetti.

Avrupa Adalet Divanı kararı "The Pirate Bay gibi telif hakkı ile korunan çalışmaları paylaşmayı mümkün hale getiren bir çevrim içi platformu yönetmek, bir telif hakkı ihlali oluşturabilir" ifadeleri ile savundu.

Bahsi geçen kararda diğer Avrupalı ISP'lerin de The Pirate Bay ve benzeri yasa dışı torrent web sitelerini engellemesinin önünü açabilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal