Milyonların Oynadığı Fortnite, Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Son günlerin popüler oyunlarından olan Fortnite gün geçtikçe oyuncu sayısını artırıyor. Dünyaca ünlü bir araştırma şirketine göre Fortnite, en çok oynanan oyunlar listesinde 3. sıraya yükseldi.

11.06.2018-13:21 - (Son Güncelleme: 11.06.2018-13:12) Milyonların Oynadığı Fortnite, Rekor Üstüne Rekor Kırıyor

Epic Games’in dünya çapında 50 milyondan fazla oyuncunun oynadığı çevrimiçi PvP hayatta kalma oyunu Fortnite, popülaritesini yükseltiyor. Bu oyun, araştırma firması Newzoo’ya göre de dünyanın en fazla oynanan oyunları içinde 3. sıraya yükseldi.

Fortnite’ın kısa zamanda başarı sağlamasının altında oyunun ücretsiz olması haricinde geliştirici Epic Games’in devamlı güncellemeler ve eklentilerle oyunu canlı tutması var. Battle Royale türüne getirdiği tarz oyuncular açısından takdir edildikçe, oyunun Twitch ve YouTube gibi mecralarda da seyredilme oranları rekor kırdı.

Fortnite’ın başarısına fayda sağlayan bir diğer etken ise oyunun anne babalar tarafından da kabul edilmesi. Oyundaki şiddet seviyesinin çok az olması ve bunun da karikatürize bir şekilde yansıtılması, ayrıca kan gibi etkenlerin oyunda olmaması sayesinde oyunun anne babaların güvenini elde ettiği söyleniyor. Hatta kimilerine göre oyun, çocuklara takım ruhu, iletişim ve beraber bir şeyler gerçekleştirebilme yeteneği kazandırıyor.

Ayrıca oyun dünyasına dönük araştırmalarıyla bilinen Newzoo’ya göre Fortnite uzun zamandır piyasada olan birçok oyunu geçerek dünyanın en fazla oynanan oyunları içinde 3. sıraya yükseldi. Ocak 2018’de 6. basamakta olan oyun nisan ayından bu güne listenin 3. basamağında yer buluyor. Epic Games’in oyunu değişik ülkelerde piyasaya çıkarması ile beraber Fortnite’ın daha yüksek basamaklara yükselmesi de olası.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal