Güney Kore Teknolojiyi Türkiye'den Alacak

Türkiye son yıllarda yerli ve milli teknoloji atılımlarıyla, dünya pazarında bir marka haline geliyor. Özellikle savunma sanayinde ürettikleriyle dünyada sayılı ülkenin yapabildiği ürünleri geliştirebiliyor. Teknoloji ülkesi Güney Kore’de Türkiye’den teknoloji satın almak için görüşmeler yürütüyor.

14.02.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 14.02.2020-13:42)

Askeri teknolojiler sivil teknolojilerden farklı olarak güvenlikle ilişkili ve stratejik olması bakımından büyük önem taşıyor. Türkiye son yıllarda bu alanda yapmış olduğu atılımlarla dünyada her geçen gün saygınlığını artırmayı başarıyor.

Yerli Savunma Sanayi kuruluşlarından FNSS Savunma Şirketinin Genel Müdürü Nail Kurt yaptığı açıklamayla güzel bir haber daha verdi. Kurt yaptığı açıklamada, "Bütün Türkiye’ye gururla açıklayabileceğimiz bir teknoloji transferi projesi gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kurt, yaptığı açıklamada, Güney Koreli bir firmaya Seyyar Yüzücü Hücum Köprüsü Projesi kapsamında teknoloji transferi yapacaklarını kaydetti.

Kurt’un, Güney Kore’ye gerçekleştirilecek teknoloji transferi konusunda verdiği bilgiler şu şekilde

"Bu sene, 2020 içinde de planladığımız işler var. Bunlardan bir tanesi, bütün Türkiye’ye gururla açıklayabileceğimiz bir teknoloji transferi projesi.

Bu proje Güney Kore’de. Güney Kore’de bir Güney Kore firmasına, Hyundai Rotem firmasına teknoloji transferi yapacağız, Türkiye’den FNSS olarak.

Burada rakibimiz de Almanlar. Almanlar çok güçlü bir Kore firmasıyla ortaklık yaptılar. Biz de Hyundai Rotem’le bir sözleşme yaptık.

Hyundai Rotem Altay tankının prototiplenmesi, tasarımı sırasında Türkiye'ye teknik destek veren, tank konusunda, Altay tankı konusunda, ana firmadır. Dolayısıyla bu firmaya şu anda Seyyar Yüzücü Köprüsü Projesi kapsamında teknoloji transferi için Almanlarla yarışıyoruz. Burada vurgulamak istediğim tek bir husus var.

Güney Kore gibi bir teknoloji ülkesinde, sanayisi son derece gelişmiş bir ülkede; sanayisi daha da gelişmiş ve teknolojisi dünyada neredeyse lider konumunda olan Almanya gibi bir ülkeyle rekabet ederek teknoloji transferi yapmak üzere yarışıyoruz. Bu bile başlı başına bir gurur kaynağı diye düşünüyorum.

İnşallah bu tanımın ötesinde gerçekten projeyi kazanmış bir firma olarak yıl içinde bir açıklama yapmak kısmet olur. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

Büyüklük olarak, çok büyük bir proje değil FNSS payı olarak. Ama dediğim gibi gurur ve prestij tarafı her türlü maddi değerin üzerinde bir projenin içindeyiz şu anda.

İhale yayınlandı. Aslında gecikti, geçen sene yayınlanacaktı. Yeni yayınlandı geçtiğimiz ocak ayı içinde. Mart ayı içinde teklifler verilecek. Şu anda şirketimizden bir ekip Kore’de, Hyundai Rotem firmasıyla ortak teklif hazırlığında. 2 hafta sonra muhtemelen ben de katılıyor olacağım, son şeklini vereceğiz. Mart ayı içinde teklifler sunulacak, yıl ortasında ilk veriler gelecektir diye düşünüyorum.

Bu projenin kazananı bu yıl içinde açıklanır diye bekliyoruz. Yıl sonuna kadar projenin durumu belli olur. Ondan sonra da tabii sözleşme nihayetinde, sözleşme görüşmelerinin tamamlanması ve imzalanması, o muhtemelen 2020 sonu, 2021 başını bulacaktır. Seri üretim tabii ondan sonra Kore’de yapılacak; malum teknoloji transferinden bahsediyoruz. Ama buradan ciddi anlamda mühendislik gücü gidip orada Korelilere yön gösterecek."

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal