Elon Musk'ın Sahibi Olduğu Tesla'ya Bir Dava Daha

2014 model bir Tesla otomobilin yaptığı kaza sonucunda 18 yaşındaki bir sürücü hayatını kaybetmişti. Kazaya arızalı bir bataryanın sebep olduğu iddiasıyla, Elon Musk'ın sahibi olduğu elektrikli otomobil üreticisi Tesla'ya dava açıldı.

09.01.2019-14:36 - (Son Güncelleme: 09.01.2019-14:27) Elon Musk'ın Sahibi Olduğu Tesla'ya Bir Dava Daha

ABD'de 2014 model bir Tesla otomobil, 18 yaşındaki bir sürücünün kullanmakta olduğu araç ile çarpışmış, kaza sonucunda 18 yaşındaki birey hayatını kaybetmişti.

Merkezi Şikago eyaletinde bulunan bir hukuk firması ise kazaya Tesla otomobildeki arızalı bir bataryanın sebep olduğunu iddia ederek elektrikli otomobil üretiminde liderliği elinde bulunduran Tesla INC'ye dava açıldığını açtıklarını açıkladı.

Hukuk firması yetkilisi Edgar Monserratt Martinez konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kazadan iki ay önce, kazada yaşamını yitiren Barrett Riley'in ailesi, aracın 85 milin üzerine çıkmasını önlemek için Tesla servis merkezinde bir sınırlayıcı taktırıyor, ancak Riley ebeveynlerinin bilgisi olmadan başka bir Tesla servisinde sınırlayıcıyı kaldırtıyor." dedi.

Davada batarya sorununun yanı sıra Tesla'nın sınırlandırıcının kaldırılmasında ihmalkâr davrandığı iddia edilirken, Riley'in aracı kazadan hemen önce 116 mil hızla sürdüğünü de dosyaya eklendi.

Davada ayrıca, Tesla'nın müşterilerini araçların akülerinin tehlikeli durumu konusunda (bir kaza esnasında patlama gibi) uyarmakta başarısız olduğu iddia ediliyor.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal