CES 2020’de Vision-S’yi Tanıtan Sony, Elektrikli Otomobil Sektörüne Girmeyeceğini Açıkladı

Sony, CES 2020 etkinliğinde bir sürpriz yaparak kendi teknolojileri ile donattığı Vision-S adlı elektrikli konsept otomobilini tanıtmıştı. Ancak şirketin bu pazara girme planları yok.

13.01.2020-11:13 - (Son Güncelleme: 13.01.2020-10:43) CES 2020’de Vision-S’yi Tanıtan Sony, Elektrikli Otomobil Sektörüne Girmeyeceğini Açıkladı

Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) 2020’de Japon Teknoloji markalarının önde gelen isimlerinden  Sony’nin tanıtımını yaptığı ürünlerden biri de Vision-S adını verdiği elektrikli otomobiliydi. Bu durum, Sony'nin otomotiv pazarına girip girmeyeceği gibi birçok soruyu da beraberinde getirmişti.

Vision-S projesini yürüten Izumi Kawanishi, önceki gün şirketin gelecek planlarını açıkladığı bir röportaj verdi. Kawanishi röportajında, Sony'nin otomotiv işine girme niyetinin olmadığını söyledi. Yani Japon devi, CES 2020'de tanıttığı Vision-S gibi elektrikli otomobilin seri üretimini yapmayacak. Kawanishi, akıllı telefonlardan sonra mobilitenin yeni bir pazar olduğuna inanarak Sony'nin bu alandaki faaliyetlerine ağırlık vereceğini belirtti.

Böylece, CES'te gördüğümüz Vision-S, aslında Sony'nin otomotiv endüstrisine yapabileceği katkıyı göstermek üzere tasarlanmış bir elektrikli otomobil prototipi olarak kaldı. İç dizaynıyla Yerli otomobil’in dizaynından esinlendiği izlenimi veren Vision-S, yapılan bu açıklamayla birlikte bir prototip olarak kalmış oldu. Sonuç olarak Sony'nin otomotiv pazarına girip girmeyeceği söylentileri de resmi ağızdan cevaplanmış oldu.

 Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal