2020 Mobil Dünya Kongresi Korona Virüsten Dolayı İptal Edildi

Kuruluşu 1987’ye dayanan ve 1990 yılından beri aralıksız düzenlenen 3G teknolojisiyle beraber 2003 yılında Mobil Dünya Kongresi (MWC) adını alan platform Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Korona Virüs nedeniyle iptal edildi.

13.02.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 13.02.2020-13:54) 2020 Mobil Dünya Kongresi Korona Virüsten Dolayı İptal Edildi

Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi bir öncekinden daha hızlı gerçekleşiyor. Bu durum 2020 teknoloji fuarlarını ve kongrelerini daha fazla ilgi çekici bir hale getirmişti. Bu yıl görüntüleme teknolojilerinden bükülebilir ekranlara ve 5G bağlantılarına kadar birçok yenilikle başlamıştı.

Bilindiği gibi geçtiğimiz ay ABD’de Tüketici Elektronik Fuarı düzenlenmişti. Bu ay ise en çok beklenen Mobil Dünya Kongresiydi. Kongre her yıl 24-27 şubat tarihleri arasında düzenleniyor.

Pek farkında olmasak da mobil cihazlar kendi içlerinde birçok teknolojiyi barındırıyor. Bu durum mobil cihazları çok önemli hale getirdiği gibi, akıllı telefonlar aracılığı ile diğer teknolojilerinde birbirleriyle etkileşimini ve entegrasyonunu sağlamada kullanılmaya başladı.  

Şimdiye kadar 2020 yılının en büyük mobil ürünler ve teknolojiler fuarı olacağı düşünülüyordu. Ancak son birkaç günde bir aralarında Facebook, Intel, Sony, Amazon gibi teknoloji devlerinin Korona Virüs endişesi nedeniyle katılmayacaklarını açıklamalarının ardından önemini kaybeden Mobil Dünya Kongresi yetkilileri etkinliği iptal ettiklerini duyurdu.

Şimdiye kadar Barselona’da Korona Virüs vakası yaşanmadı. Kongre gerçekleşmiş olsaydı 100 bin kişiyi kente getirecekti. Bunların bir kısmı da Çin’den gelenler olacaktı. Ancak Çin’den gelecek katılımcıların virüsü buraya getirmelerinden endişe edildi. Bu süreçte Korona Virüs kaynaklı ölümlerin ve vaka sayısının artması da endişelerin artmasında etkili oldu.

Bu yıl dünyada küresel olarak organize birçok faaliyetin de etkilenmesi bekleniyor. Son olarak Mobil Dünya Kongresi’nin 2021 yılında aynı takvim döneminde yapılması umuluyor.

Mobil Dünya Kongresi’nde Yerli Otomobilde Yer Alacaktı

Türkiye'nin yerli otomobili 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi (MWC) 2020'de sergilenecek ve kongrede TOGG katılımcılarından biri olan Turkcell'in standında yer alacaktı. Ayrıca etkinlikte Vestel’de yer alacaktı.

Son Dakika Teknoloji Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal