ABD Sözcüsünden Çarpıcı Afrin Ve Türkiye Açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ‘ABD ile Türkiye’nin son bir kaç sene içerisinde beraber çok iyi bir şekilde çalışmadığını kabul etti.’ açıklamalarında bulundu.

21.02.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 21.02.2018-09:35) ABD Sözcüsünden Çarpıcı Afrin Ve Türkiye Açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert çarpıcı açıklamalarıyla gündeme oturdu. Elde edilen bilgilere göre, Afrin'de ABD'nin olmadığı ve herhangi bir gruba teçhizat vermediğini ifade eden Nauert, "Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı." şeklinde konuştu.
Sözcü Nauert, "ABD'nin Afrin'de olup bitenlerle ilgili algısı nedir?" sorusuna, "ABD Afrin'de yer almıyor, herhangi bir gruba da teçhizat sağlamıyor. Bu nedenle Afrin'de olup bitenlerle ilgili bilgimiz sınırlı çünkü orada değiliz." yanıtını verdi.

ABD yönetiminin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştüğünü hatırlatan Nauert, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Taraflar son bir kaç sene içerisinde birlikte çok iyi bir şekilde çalışmadığını kabul etti. Bu mevzuda (ABD Dışişleri Bakanı) Tillerson ve Erdoğan taahhütte bulundu. NATO müttefiki ve ortak olarak DEAŞ'a karşı durmada ortak hedefler var. Bu hedeflere ulaşmak için biz şimdi daha iyi bir şekilde hareket edeceğiz."

Görüşmelerin Afrin'i kapsayıp kapsamadığına yönelik bir soru üzerine ise Heather Nauert, "Bunlar gizli diplomatik görüşmeler. Bakan Tillerson, Amerikalılar ve diğerleri için en iyi sonuçlara gizli görüşmeler şekliyle ulaşabileceğini düşünüyor." cevabını verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal