Şenol Güneş Kimdir?

Milli Takım ile yolların ayrıldığı Şenol Güneş hakkında taraftarlar ''Şenol Güneş'in kariyeri nasıl, başarıları nedir?'' araştırmaları yapmaktadırlar.

06.02.2018-15:40 - (Son Güncelleme: 28.09.2021-15:23) Şenol Güneş Kimdir?

Şenol Güneş 1 Haziran 1952 Trabzon doğumludur. Çocukluk dönemlerinde futboldan çok basketbola ilgi duyan Güneş, Trabzon'da futbol daha çok sevildiği için basketbol oynayacak arkadaşı yoktu. Bu sebeple zamanla futbol ile daha çok ilgilendi.

Futbol oynamaya başladığı ilk dönemlerde santrafor olan Güneş, sonradan kaleye geçti ve futbol oynadığı amatör takımlarda kalecilik onun üzerine kaldı. Zamanla kalecilik mevkii, Güneş'in kariyerini çizdi.

1967 yılında Erdoğdu Gençlik altyapısında forma giymeye başladı. Burada gösterdiği yüksek performansıyla Sebatspor'a, oradan da Trabzonspor'a geçti.

İlk profesyonel sözleşmesini de 1969 yılında Sebatspor'la yapan Şenol Güneş, göz dolduran performansıyla 1972 yılında Trabzonspor'a transfer oldu.

1974 senesinde Trabzonspor'u birinci lige çıkaran takımın önemli oyuncusuydu. Tam 15 sene Trabzonspor'da kaleci olan Güneş, 1987 senesinde futbola son verene kadar 413 maça çıktı. Ayrıca 1978-79 sezonunda 1110 dakika gol yemeyen Şenol Güneş, Türkiye rekoru kırdı ve dünyada da 17. oldu.

Milli Takım kariyerine 1975 senesinde Türkiye U-21 takımında başlayan başarılı kaleci, 1976 yılında Türkiye A Milli Takımı'na geçiş yaptı ve burada 31 maçta forma giydi.

Futbolcu olarak son maçına 1987 yılında Trabzonspor'da çıkan Güneş, bir sene sonra aynı takıma teknik direktör olarak geri döndü.

ŞENOL GÜNEŞ A MİLLİ TAKIM'IN BAŞINDA BÜYÜK GÜNDEM OLDU

A Milli Takım'ı çalıştıran Şenol Güneş, son dönemlerde milli takımın başında aldığı başarısız sonuçların ardından büyük gündem olmuştu. Dünya Kupası Eleme maçlarında kaybettiği talihsiz puan kayıplarından sonra eleştiri oklarını üzerine çeken Şenol Güneş, büyük tepkiler almıştı. Son olarak A Milli Takım'ın, Hollanda deplasmanından aldığı 6-1'lik ağır mağlubiyet çok büyük tepki çekmişti. Hollanda karşısında bu kadar farklı bir sonuç almak gerek TFF tarafından gerek Türk futbolseverler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bu anlamda deneyimli teknik adamın geleceği hakkında görüşmeler yapılmaya başlanmıştı.

Görüşme sonrasında alınan karar doğrultusunda Şenol Güneş ile yolların ayrılmasına karar verildiği aktarılmıştı. Şenol Güneş konusunda alınan karar doğrulusunda deneyimli teknik adam ile yollar ayrılmıştı. Şenol Güneş'in yerine ise Alman teknik adam Stefan Kuntz getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal