Kripto Para ile Maaş Devri Başladı!

Kripto para borsası gittikçe büyüdü ve paralar artık halka indi. Birçok insan yatırımını artık kripto paraya yatırıyor. Bazı şirketler çalışanlarının maaşlarını Bitcoin ile yatırmaya başladı bile.

28.03.2018-16:31 - (Son Güncelleme: 22.12.2021-17:29)

Kripto para borsasında sıkıntı günden güne insanların dilinden düşmez hale gelirken, bazı sektör ve markalar kripto paraları sadece yatırım değil, alım satım açısından kullanıyor. ABD’nin Mississippi eyaletinin Jackson şehrinde bir şirket artık maaşı Bitcoin ile de ödeyebileceğini çalışanlarına duyurmuştu. Bu da tüm dünyada gündem konusu haline gelmişti. El Salvador’daki protestolar sonucu azalan bu maaş mantığı, tekrardan ortaya çıkıyor gibi.

BITCOIN İLE MAAŞ DEVRİ GELİYOR

Yapılan araştırmalar doğrultusunda kripto para ile maaş alan insan sayısı günden güne artıyor. Stephen Gerrits adlı bir öğrenci, bir girişimde yarı zamanlı olarak çalışmakta. Maaşını ise kripto para ile alıyor. Gerrits, bu kadar potansiyelli ve bir durumdan yararlanmaya çalışmanın mantıksız olmadığını düşünüyor. Gerrits’e göre kazandığı kripto para maaşı, nakit alacağı parayla eş değer. Her şeyden ziyade yüksek dalgalanmadan ötürü aklına kurt düşmedi de denemez. Gerrits haftada üç defa kripto parasını kontrol ediyor. Paranın değişimini izlemenin güzel olduğunu, düşüşlerdeyse yeteri kadar eğlenceli olmadığını söylüyor. İşverenleriyle kripto parayla maaş vermenin yetenekleri kendilerine çekeceğini düşünüyor. İşveren Chris Adams, çalışanların yarısından fazlasının en azından maaşının bir kısmını kripto parayla aldığını söyledi. 

REFİK ANADOL ETHEREUM İLE KAZANDI

Durum sadece start up ve maaş ile bitmiyor. Türkiye modern sanat piyasasının en bilinen isimlerinden Refik Anadol, yaptığı medya sanatıyla sergilerde kendini sürekli insanlara sunuyordu. Neredeyse 10 yıldır sergilerde eserlerini sunmakta. Lakin NFT mantığının sanat camiasında oturmasından beri sanat eseri sektöründe de değişim söz konusu. Refik Anadol, ünlü eserlerinden birini geçtiğimiz günlerde bir NFT sitesinde 300 Ethereum’a sattı. Açık arttırma yoluyla yapılan bu satış sonucunda Refik Anadol neredeyse 2 milyon TL’ye yakın para kazandı.


SPORDA BITCOIN DEVRİMİ

NFL’in sevilen oyuncularından Odell Beckham Jr, sosyal medyada yaptığı açıklamada Los Angeles Rams’te yer alacağı 2021 – 2022 sezonu içerisinde maaşının tamamını Bitcoin ile alacak. Beckham geçtiğimiz yıl serbest oyuncu olmuştur. Akım başlatan oyuncu, Packers’tan Aaron Rodgers’ı da yanına aldı ve o da maaşının bir kısmını Bitcoin ile alacak. Ayrıca 1 milyon dolar maliyetli Bitcoin’i de çekilişle hayranlarına dağıtacak.

BITCOIN İLE MAAŞ ALMAK RİSKLİ Mİ?

Her ne kadar yeni bir çağı başlatması açısından herhangi bir kripto para ile maaş almak eğlenceli görünse de bunun riskli olduğu da biliniyor. Volatilitenin yüksek olması ve manipülasyona açık olması sebebiyle kripto paralarda dengesizlik çok yüksek. Göründüğü üzere toplumun birçok kesiminden insan artık parasını Bitcoin ile almak istiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal