Üçlü Zirveden Ortak Basın Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin bir araya geldiği ‘Suriye’ ile igili Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi tamamlandı.

04.04.2018-16:14 - (Son Güncelleme: 04.04.2018-19:49) Üçlü Zirveden Ortak Basın Açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin bir araya geldiği ‘Suriye’ ile igili Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi tamamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin beraber gerçekleştirdiği üçlü Suriye zirvesi ardından ortak açıklama yapılıyor.

3'lü Zirve, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin bir araya gelmsi ile basına kapalı gerçekleştirildi.

Üçlü zirveye ev sahipliği yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışma yemeğinden sonra Ruhani ve Putin ile ortak basın toplantısı yapıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, üçlü zirve hakkında ‘Bugün önümüzdeki döneme ışık tutacağına inandığımız istişareler yaptık ve atılacak adımları çizdik.’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının satır başları şu şekilde;

Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunabilmesi, tüm terör örgütlerine aynı mesafede olunmasına bağlı.

Münbiç başta olmak üzere PYD/YPG'nin idaresindeki tüm bölgelerin güvenliğini sağlayana kadar durmayacağımızı tekrarlamakta fayda var. Tel Rifat bölgesini, Suriyeli kardeşlerimiz için yaşanabilir kılmak için Rus ve İranlı dostlarımızla çalışma gerçekleştireceğiz.

Suriye'de kaos yaratmak istenen yerlere önce DEAŞ'ın yerleşmesinin önü açılmakta, ardından onunla mücadeleyi öne sürerek YPG/PYD sokulmakta ve bu şekilde terör döngüsü hazırlanmaktadır.

Ne Suriye'nin, ne de bölgemizin geleceğinin üç beş terör örgütünün idaresi altında kararmasına müsaade etmeyeceğiz.

Meydana gelen krizin ve çatışmaların mağlup olanı Suriye halkıdır. Kazananın kimler olduğunu ise apaçık ortada.

Şu anda Zeytin Dalı Operasyonu’ndaki dayanışmamızı başta Rusya Federasyonu ile çok önemsiyorum. İran ile aynı şekilde. İlgili dostlarımız gerek bakan düzeyinde gerek genelkurmay başkanlarımız gerekse istihbarat örgütlerimiz bu hazırlıklarını gayretli bir şekilde, dayanışma içinde yürüttükleri müddetçe, inanıyorum ki burada barışın altyapısını meydana getireceğiz.

Cerablus, Rai, Bab, o 2 bin kilometrekarelik bölgeye dönen 160 bin kişinin bütün oradaki bakımları, A'dan Z'ye yine tarafımızdan sürdürülmektedir.

RUHANİ ABD’YE SERT ÇIKTI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Bizim bölgemiz son yıllarda büyük ve çok önemli bir sıkıntıyla burun buruna geldi, bu sıkıntı terörizmdi. Bu terör mensupları bazı ülkeler tarafından eğitilmiş, fonlanmış ve modern silahlarla desteklenmiştir. Bu teröristler Suriye'ye ait petrol ve doğalgazı satabiliyor. Bazı büyük dünya güçleri başta Amerika, DAEŞ gibi El Nusra gibi eli kanlı terör örgütleri bizim bölgemizde uzun seneler kalsın ve onlar da bu örgütleri uzun seneler aracı olarak kullansın. Suriye ve Irak dost ülkelerin desteğiyle bu büyük sıkıntıyı alt etti.' açıklamarında bulundu.

RUSYA LİDERİ PUTİN’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘Üçlü zirvedeki görüşmelerimiz olumlu yönde sonuçlandı. Önemli mutabakatlar gerçekleştirdik. Bu mutabakat ortak deklarasyonda yer aldı. Biz Suriye'nin bağımsızlığının ortak deklarasyonda yer alması için çalıştık.

Astana formatı verimli olduğunu sürekli kanıtlamıştır. Suriye'deki şiddeti ciddi oranda azalttı. Mülteciler ülkelerine dönüyorlar. Suriye iç savaşının siyasi boyutunu güçlendirmek için uğraşacağız. DAEŞ Suriye'de darbe üstüne darbe yedi. Doğu Guta'da 100 binlerce vatandaşın kurtarılması için ciddi bir operasyon yapıldı. Bölgeye insani yardım sağlandı. Türkiye, İran ve Suriye teröre karşı bir olacaktır.’ açıklamasını yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal