Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Türkiye'nin Geleceği Eksi 19 Derecede Onlara Emanet

Dünya'nın ilk gen bankalarından olan Ulusal Tohum Gen Bankasında tohumlar Türkiye'nin geleceği için eksi 19 derecede saklanıyor.

03.03.2018-12:09 - (Son Güncelleme: 03.03.2018-13:02) Türkiye'nin Geleceği Eksi 19 Derecede Onlara Emanet

İzmir'de 1964 senesinde kurulan ve tarihin ilk gen bankalarından sayılabilecek olan Ulusal Tohum Gen Bankasında bakliyat, sebze ve yemlerin de dahil olduğu 3 bin 300 çeşit ve 60 binden daha çok tohum numunesi gelecek devirler için yüksek güvenlikli hanelerde eksi 19 derecede gizleniyor.

3 BİN 300'DEN DAHA ÇOK ÇEŞİTE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Dünyadaki nadir tohum gen bankalarından biri olan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğüne bağlı Ege Tarımsal Araştırma Enstitüsü içerisinde bulunan Ulusal Tohum Gen Bankası, gelecek devirlerin tohum gereçlerini İzmir'de gizliyor. Eksi 19 dereceye ulaşan yüksek güvenlikli hanelerde 60 binden fazla numuneyi gizleyen bankada 3 bin 300'den fazla çeşit barınıyor. Bu çeşitler içerisinde yabani ekonomik bitkiler, endemik çeşitler, terbiye edilmiş çeşitlerin tohum numuneleri ile tahıl, sebze, yemeklik baklagiller, yem bitkileri, endüstri bitkileri, tıbbi bitkiler ve süs bitkileri kümelerinden tüm tohumlar barınıyor.

Son Dakika Yaşam Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;